KEKKE TUINSTOEL VAN GERECYCLED PLASTIC

line

De zomervakantie is begonnen! En dat betekent dat we weer in onze tuinen kunnen vertoeven op het meest verfijnde terrasmeubilair. Zo heeft het Nederlandse designmerk Banne de fantastische Bloom outdoor lounge chair op de markt gebracht. Deze stoel is niet alleen super stijlvol, maar ook nog eens van duurzame origine. Hij is namelijk gemaakt van gerecycled plastic. Hoe leuk is dat?

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

WAT JE MOET WETEN

Banne is in 2020 opgericht door Arjen Lubbes en is vernoemd naar de plek van waar het team vandaan komt. Een klein gebied met een paar meter onder de zeespiegel in de Nederlandse polder. Toch gaat de naam meer over de noodzaak om duurzamer te leven met de natuur. Het is een herinnering aan de kracht van de gemeenschap om de grootste collectieve uitdagingen te overwinnen. Al honderden jaren houden families de zee op afstand door samen te werken. Samenwerken zit dan ook in het Nederlandse DNA. En daar kan de wereld wel wat meer van gebruiken, vindt het designmerk. Hun missie? Een leefbare wereld voor iedereen door duurzaam ontwerpen op professionele schaal te laten slagen.

Our designers aren’t activists. They’re problem-solvers.  

PLASTIC FANTASTIC?

In dit geval wel. Bloom, de finalist van de Guiltless Plastic Award 2020, verandert afval in iets moois. Deze prachtige terrasstoel is gemaakt van het zogeheten Low-Density PolyEthylene (LDPE) – een plastic dat oneindig kan worden gesmolten en hergebruikt, maar bestand is tegen -10°C tot +50°C. Het ontwerp van deze terrasstoel is verrassend veelzijdig – opvallend en toch thuis in elke omgeving. Helemaal speciaal: hij is voorzien van een verborgen regenwaterafvoer zodat je altijd een droge zitplaats hebt. Ideaal, zeker voor dit koude kikkerlandje.

Maar wist je dat deze bijzondere stoel gemaakt is van gerecycled materiaal? Zo is de zwarte versie gemaakt uit 100% gerecycled afval uit de auto-industrie. De veelkleurige versie is gemaakt van gerecyclede doppen. De witte versie is een mix van 50-70% gerecycled consumentenafval. Ben jij al overtuigd? LYNN in ieder geval al wel. Hier kun je de topper shoppen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze collectie? Maar weet je niet zo goed of het in je interieur past? Twijfel dan niet om contact op te nemen met LYNN voor een duurzaam en origineel interieurontwerp. Tot snel!

BRONNEN

Foto’s: Recast by Waarmakers.