Kandelaars met een duurzame oorsprong

line
Duurzaam Italiaans design

In deze tijd van het jaar wanneer het steeds donkerder wordt buiten, krijgen we steeds meer de behoefte om met licht te spelen. Dit kun je doen met o.a. verschillende soorten armaturen zoals de plafondlamp of de hanglamp, maar het meest spannende licht krijg je natuurlijk met kaarslicht. Neem bijvoorbeeld de collectie Perlage van Cristina Celestino. Deze prachtige kandelaars zijn gemaakt van glasafval. Hoe bijzonder is dat? Op deze manier wordt de hoogte van de glasberg vanzelf gelukkig een stukje minder.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Stijlvolle levenslust

Cristina Celestino is een groot verzamelaar van Italiaanse designmeesterwerken en nieuwsgierig naar alle objecten. Haar werk is gebaseerd op observatie en onderzoek, waarbij ze het potentieel van de vormen, functies en de traditionele relaties tussen mode, kunst en design overstijgt. Ze heeft een gepassioneerde interesse voor het oude en het nieuwe, het traditionele en het hedendaagse in haar projecten, ontwikkelt creatieve oplossingen en speelt vrijelijk met ideeën. Een van die projecten waaruit dit blijkt, is de merkenswaardige collectie Perlage.

Perlage is een serie glaswerk uit de collectie Attico van de Italiaanse Cristina Celestino om het bewustzijn rondom glasafval te vergroten. Deze set is bovendien handgemaakt van gekleurd en helder borosilicaatglas verrijkt met getextureerde glasdecoraties. Borosilicaatglas, ook wel hard glas genoemd, wordt gemaakt van boriumsilicaat. Dit is een zout dat bestaat uit kiezelzuur en boor. Deze samenstelling is veel sterker maar ook veel lichter dan normaal glas, waardoor het geschikt is voor veel verschillende producten. Perlage bestaat uit drie kandelaars die zijn vervaardigd met innovatieve technieken. De afmetingen van de drie stukken zijn als volgt: 8 x 8 cm xH20 cm, 10 x 10 xH25cm en 7 x 7 x H16cm.

”Perlage is a project by Cristina Celestino to raise awareness of glass waste and the importance of being good stewards of Nature”.

Vrouwelijk Maximalisme

Gekenmerkt door de verkenning van materiaal, vorm, kleur en textuur, kunnen we de collecties van Attico Design onder het zogeheten vrouwelijk maximalisme scharen, geworteld in de klassieke Milanese stijl, gecultiveerd door de oprichter, de Italiaanse architect-ontwerper Cristina Celestino. Het in 2011 gevestigde atelier in Milaan toont originele creaties die zeer suggestief en expressief zijn. Elk stuk van Attico Design is gemaakt met deskundige Italiaanse ambachtslieden, waarbij geselecteerde metalen, textiel, marmer en gewaardeerde materialen worden gecombineerd met traditionele handwerktechnieken.

Ben je nou dol op de producten van Attico Design, maar weet je nog niet goed hoe je deze stukken moet combineren? Neem dan contact op met LYNN voor een interieuradvies op maat. Tot snel!

BRONNEN

Foto’s: Perlage | 2016 – Attico Design | Candle Holder Collection by Cristina Celestino.