IN DEZE EETSTOEL ZIT KOFFIE!

line
Duurzame eetstoel van Zuiver

Als ik mijn favoriete interieurproduct zou moeten uitkiezen, zou dit de eetstoel zijn. Eetstoelen zijn er immers in alle soorten, maten, stijlen, kleuren en materialen. Je kunt met zo’n item altijd direct een statement maken. En dat is nodig bij een uitdagend en speels interieur. Duurzaamheid mag echter ook niet vergeten worden. Een van die stoelen is de Albert Kuip Koffiestoel van het Nederlandse designmerk Zuiver. Deze ergonomische stoel is comfortabel, stijlvol en ook nog eens duurzaam. LYNN zocht het verhaal achter deze stoel voor je uit.

ZUIVERE KOFFIE

In een eerder artikel schreef LYNN al over een ander duurzaam product uit de Zuiver collectie, namelijk de Thirsty eetkamerstoel. Maar nu is daar nog een andere stoel bijgekomen; de simplistische maar elegante eetstoel genaamd Albert. Maar waarom verdient deze een plek op dit blog?

Het Nederlandse designmerk Zuiver besloot in 2019 duurzamer te werk te gaan en is met kuipstoel Albert goed op weg. Koffie is een veelzijdig materiaal, dat heeft Zuiver wel bewezen met de Albert Kuip Koffiestoel. De kuip van de stoel is immers gemaakt van, je raadt het hoogstwaarschijnlijk al, koffiedik! Zo haalt het label Zuiver de koffierestanten uit een enorme keten van koffiebedrijven. De zitting bestaat voor maar liefst 42,5 procent uit koffieafval. Daarna wordt het met bindmiddel gemixt en geperst in een duurzame, sterke kuip. Maar dat is nog niet alles. Ook zijn de geverfde stoelpoten van de afvalhoop gered. Deze exemplaren met een afwijkende nerf zouden normaal gesproken worden afgekeurd. En de prijs? Die valt mee: €179zuiver.com. Op deze manier houdt het label duurzaamheid voor iedereen beschikbaar. Tijd voor een kopje koffie!

GROENE KOERS

Zuiver is van mening dat elke stap in de goede richting evenveel telt als het doel zelf. Het is deze vooruitgang- die een van hun voortdurende aandachtspunten is. Hun merk dankt zijn naam zelfs aan het Nederlandse woord voor ‘puur‘; en het is met een pure gevoeligheid dat het hun voortdurende reis naar duurzaamheid is begonnen. Als koploper op het gebied van meubeldesign voelt Zuiver zich verantwoordelijk voor hun CO2-uitstoot. Door hun duurzame missie probeert het zijn ecologische voetafdruk te minimaliseren door het gebruik van alternatieve materialen en productiemethoden, met o.a.:

  1. Upcycled PET-plastic
  2. Olifantsgras bioplastic
  3. Bioplastic van zeewier
  4. Micro- en macro-algen (biopolymeren)
  5. Zeewier (biopolymeren)

Het merk doet dan ook aan ‘bewust‘ ontwerpen. ”Als we ontwerpen, ontwerpen we voor de toekomst – niet alleen in hoe onze producten eruit zien, maar ook in de bredere impact die ze hebben.’ Zegt Caroline van Velze, Creative Director Zuiver. ‘We moeten de beslissingen die we nemen op het gebied van middelen heroverwegen. Als moeder van drie wil ik dat mijn kinderen en toekomstige kleinkinderen opgroeien in dezelfde wereld als ik.” En dat kan LYNN alleen maar beamen. Amen.

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar dit product? Maar weet je niet zo goed hoe dit product te combineren met z’n omgeving? Twijfel dan niet om contact op te nemen met LYNN voor een duurzaam en origineel interieurontwerp. Tot snel!

BRONNEN

Foto’s: Albert Kuip Koffiestoel by Zuiver.