HET MERK ZUIVER LANCEERT PURE STOEL

line
Thirsty chair van Zuiver is circulair en duurzaam

Comfortabel zitten in een stijlvolle en duurzame stoel. Dat klinkt toch als muziek in de oren? Het merk Zuiver introduceert daarom de Thirtsty eetkamerstoel: een stoel met een geweldig verhaal. Deze elegante en circulaire klassieker is helemaal gemaakt van afval, namelijk van oude PET-flessen. Je weet wel, van die flesjes die normaalgesproken het milieu alleen maar schade aanrichten. De Thirsty chair vormt gelukkig een uitzondering op dit verhaal.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie

EEN STOEL MET EEN ECO-TINTJE

Wist je dat China kampt met een enorme hoeveelheid plastic afval voor eenmalig gebruik? Het label Zuiver redt daarom zoveel mogelijk pet-flessen van stortplaatsen in dit land. De Thirsty stoel is dan ook de eerste ‘goede daad’ van Zuivers duurzamere missie; een initiatief om hun ecologische en sociale voetafdruk te minimaliseren door alternatieve materialen en productiemethoden te verkennen.

”It’s been said that every empty bottle is filled with a story.”

De Zuiver Thirsty stoel is ontworpen in samenwerking met APE Studio, gevestigd in Amsterdam. Het is een functionele stapelbare stoel met een circulair en duurzaam tintje. De naam ‘Thirsty’ is natuurlijk niet willekeurig gekozen, het duidt naar de oorsprong van het stoelmateriaal: plastic PET-drinkflessen. De dorst van consumenten van de PET-flessen is inmiddels gelest en de fles heeft zogezegd een nieuwe functie gekregen. Zo is iedere stoelzitting voorzien van maar liefst 60 tot 100 flesjes. En het frame? Die is gelukkig 100% recyclebaar en hernieuwbaar.

Wil je een stoel met armleuningen? Geen probleem. Thirsty is namelijk verkrijgbaar met of zonder armleuning. Het karakter van de stoel nodigt overigens ook uit om te combineren om aan alle behoeften te voldoen. Zo is de stoel ook nog eens verkrijgbaar in de vier verschillende kleuren, namelijk de prachtige blended blue, soft pink, ash grey en graphite grey.

WAT JE MOET WETEN OVER ZUIVER

Als koploper op het gebied van meubeldesign voelt Zuiver zich verantwoordelijk voor hun CO2-uitstoot. Door hun duurzame missie probeert het zijn ecologische voetafdruk te minimaliseren door het gebruik van alternatieve materialen en productiemethoden. Daarnaast heeft elk product dat het label ontwerpt en verkoopt, een verband met natuurlijke hulpbronnen. Zo is dat ook het geval bij de Zuiver Thirsty stoelen.

“When we design, we design for the future – not only in how our products look, but also the wider impact they have.”

Zuiver is van mening dat elke stap in de goede richting evenveel telt als het doel zelf. Het is deze vooruitgang- die een van hun voortdurende aandachtspunten is. Hun merk dankt zijn naam zelfs aan het Nederlandse woord voor ‘puur‘; en het is met een pure gevoeligheid dat het hun voortdurende reis naar duurzaamheid is begonnen.

Het merk doet dan ook aan ‘bewust‘ ontwerpen. ”Als we ontwerpen, ontwerpen we voor de toekomst – niet alleen in hoe onze producten eruit zien, maar ook in de bredere impact die ze hebben.’ Zegt Caroline van Velze, Creative Director Zuiver. ‘We moeten de beslissingen die we nemen op het gebied van middelen heroverwegen. Als moeder van drie wil ik dat mijn kinderen en toekomstige kleinkinderen opgroeien in dezelfde wereld als ik.” En dat kan LYNN alleen maar beamen. Amen.

BRONNEN

Inleidingsfoto: Thirsty Chair, Zuiver.