HEM: natuurlijk vloerkleed met onnatuurlijke oorsprong

line
Duurzaam vloerkleed van gerecycled plastic

Vloerkleden fans opgelet, het Scandinavische label Ferm Living heeft er een nieuw vloerkleed bij. De HEM rug is een fijn kleed, want hij is niet alleen prachtig, ook is hij nog eens gemaakt van een wel heel speciaal materiaal. Het HEM vloerkleed is namelijk vervaardigd uit… tromgeroffel: gerecycled post consumer plastic. Toch ziet het er kleed er vrij organisch uit en past hij perfect in interieurs met natuurlijke invloeden.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

HEM OF HAAR?

Een vloerkleed voor het interieur is nooit verkeerd. Ze geven niet alleen kleur en sfeer in je huis, ook geeft het nog eens vele bijkomende voordelen. Vloerkleden verbeteren de akoestiek, werken warmte-isolerend en zorgen voor meer ruimtegevoel en beter wooncomfort. Genoeg redenen om een vloerkleed aan te schaffen. Maar helaas zijn ze niet allemaal even duurzaam. Een prachtig vloerkleed wat wel duurzaam is, is het prachtige vloerkleed HEM van het Deense Ferm Living.

Het Ferm Living Hem Vloerkleed is een ontwerp van Trine Andersen en wordt verkocht door het Scandinavische topmerk Ferm Living. Deze vloerkledencollectie is gedetailleerd afgewerkt met asymmetrische rijen franjes waardoor het een ambachtelijke uitstraling heeft. De kleden zijn voor zowel binnen- als buitengebruik geschikt. Het Hem vloerkleed is een platgeweven kleed, wat betekent dat het oppervlak van het kleed er plat en gelijkmatig uit ziet.

De HEM Rug is een serie handgeweven tapijten met zoom en is vervaardigd uit zogeheten post-consumer plastic. Zo is ieder ontworpen kleed gemaakt van hergebruikt PET-garen. De hoeveelheid van het plastic staat gelijk aan zo’n 112 gebruikte, plastic flessen. Een enorme hoop, die tot garen getransformeerd worden en vervolgens met de hand, tot dit vloerkleed gewoven worden. Je zult waarschijnlijk denken: maar plastic, dat is toch helemaal niet fijn aan de voeten? Niets is minder waar. De Hem vloerkleden zijn allesbehalve hard; ze hebben juist een zachte maar duurzame afwerking dat bovendien aanvoelt als wol.

Het vloerkleed is verkrijgbaar in maar liefst 7 verschillende afmetingen. Elk kleed wordt overigens met de hand geweven. Ben je nou ook helemaal in de ban van deze collectie, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN. Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past.

BRONNEN

Foto’s: Hem by Ferm Living.