GISPEN IS KLAAR VOOR CIRCULAIRE TOEKOMST

line
Duurzaam design van Gispen

REMADE BY GISPEN

Stel je voor, je hebt als bedrijf een hele stapel archiefkasten over. Met het digitale tijdperk is dat bijvoorbeeld steeds meer het geval. Wat doe je daar dan mee? Je zou er bijvoorbeeld zitjes van kunnen maken! En dat is precies wat ze bij het merk Gispen doen onder de naam REMADE.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurmerk uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

OVER GISPEN

Gispen is een fabrikant van designmeubilair opgezet door industrieel ontwerper Willem Hendrik Gispen. Al meer dan honderd jaar maakt het bedrijf fraaie serieproducties van lampen en woningmeubelen. Sinds 1971 richt het bedrijf zich vooral op kantoormeubilair. Nu met de REMADE collectie bewijst het bedrijf dat het behoorlijk z’n tijd vooruit is.

REMADE COLLECTIE

Bij REMADE krijgen vanaf nu oude of beschadigde producten of onderdelen een nieuwe functie. Dit procesonderdeel wordt ook wel ‘repurpose’ of ‘remanufacturing’ genoemd. Deze werkwijze valt onder het circulair interieurdesign gedachtegoed waar LYNN al eerder over schreef.

‘Mensen hebben vaak niet door dat het oude archiefkasten zijn’

Maar waarom gaat Gispen precies mee in deze circulaire economie? Het doel van de REMADE collectie is ervoor te zorgen dat meubilair geen afval meer wordt, maar zo lang mogelijk van waarde blijft. Dit wordt gedaan door middel van eventuele productaanpassingen of het hergebruik van grondstoffen tot de vorming van nieuwe producten. Voordelen van REMADE zijn:

  1. Geen verspilling van grondstoffen;
  2. Minder milieubelasting;
  3. Meer lokale werkgelegenheid.

Ben je al overtuigd? Dan kies je direct voor waarde behoud, hergebruik en duurzaam design. Daarbij bestaat er de keuze uit twee opties: of je kiest voor een bestaand product uit de REMADE collectie; of voor een concept op maat waarbij samen wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw Gispen product. Met één simpele handomdraai weet Gispen een ander nieuw kwalitatief product neer te zetten. Van een oude kast maakt het lockers, verticale of zelfs horizontale zitelementen. Bijna alles is mogelijk. Het maakt het bedrijf overigens niet uit of het bestaande product van Gispen is of van andere fabrikanten afkomstig is. In Culemborg kun je vanaf nu de REMADE collectie met eigen ogen bekijken. Ga je mee?

BRONNEN

Inleidingsfoto: Remade by Gispen, Gispen