Gerecyclede stoel voor privacy en comfort

line

Een stoel om in terug te trekken, dat klinkt als muziek in de oren. De PET Pod fauteuil biedt privacy en comfort in één en is daarom uiterst geschikt voor het inrichten van de projectomgeving. Bovendien is deze kanjer een prachtige aanvulling voor ieder interieur en past hij volgens LYNN in de top 10 van duurzaam kantoormeubilair. Maar waarom eigenlijk? Wij zochten het voor je uit.

EEN MOMENTJE VOOR JEZELF

De Pod PET Felt Privacy Chair van de Vorm is het perfecte meubel voor ontspanningsruimtes in kantoren of openbare ruimten, zoals hotellobby’s, lounges, co-workingspaces en bibliotheken. Deze stoel creëert het gevoel van privacy (en comfort) in grote of drukke ruimtes waar de behoefte is om jezelf terug te trekken. Door zijn hoge ‘wangen’ wordt je als het ware afgeschermd van de omgeving en dit werkt idealiter rustgevend. Perfect dus voor drukke (openbare) plekken. De PET Pod is licht van gewicht en is daardoor gemakkelijk te verplaatsen. Dit maakt de stoel dan ook een echte topper binnen de categorie duurzaam kantoormeubilair.

De PET Pod is eigenlijk een kamer binnenin een andere kamer, zonder de visuele beperkingen van een kamer. Daarnaast is het meubel zeer aanpasbaar, dit wil zeggen dat er opties zijn voor het op maat maken in een bepaalde schaal, kussenbekleding en zelfs het houten frame. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld uit 11 verschillende PET-viltmengsels voor de framekleur van de stoel. Maar nog belangrijker, de stoel is een duurzaam alternatief voor groter gestoffeerd kantoormeubilair.

DESIGNED BY…

De Pod PET Felt stoel is het resultaat van twee jaar lang onderzoek en ontwikkeling door ontwerper Benjamin Hubert. Benjamin is een bekroonde designer en oprichter van het creatieve bureau LAYER. Hij vertegenwoordigt een nieuwe generatie ontwerpers en werkte al samen met topmerken zoals Fritz Hansen, Cappellini, Poltrona en Frau Ligne Roset.

Zo is het PET Felt van de PET Pod Chair gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Het is een zacht, maar sterk materiaal dat duurzaam is en bovendien geweldige akoestische prestaties levert. De kussens zijn overigens gemaakt van gerecycled schuim met stoffen bekleding in contrasterende kleuren. Het materiaal van de stoel is zowel gerecycled als recyclebaar. Ook is het een stapelbaar ontwerp, waardoor er minder transport- en opslagkosten gelden.

Natuurlijk redt deze collectie niet al het verschrikkelijke afval dat in onze natuur belandt, maar zet wel een duidelijk statement: zelfs PET-flessen zijn te transformeren tot prachtige bruikbare en esthetisch meubilair die ons interieur kunnen verfraaien. Ben je nieuwsgierig geworden naar deze collectie? Maar weet je niet zo goed of het in je interieur past? Twijfel dan niet om contact op te nemen met LYNN voor een duurzaam en origineel interieurontwerp. Tot snel!

BRONNEN

Foto’s: Pod PET Felt Privacy Chair Designed by Benjamin Hubert by de Vorm.