Geef je keuken een make-over met deze knopjes

line

Ben je een beetje uitgekeken op jouw gedateerde keuken? Dan ben je vast niet de enigste. Toch kun je met een enkele aanpassing een keuken weer naar jouw smaak omtoveren. Nieuwe knopjes zijn bijvoorbeeld het ideale middel om kastjes een nieuw aangezicht te geven. Zo zijn de Ocean Plastic Knobs van Spark and Burnish niet alleen prachtig om te zien, ook zijn ze van een wel heel bijzonder materiaal vervaardigd. Hoewel het uiterlijk doet denken aan marmer, schuilt er namelijk een heel andere grondstof in dit knopje.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Groen productontwerp

Ocean Plastic Knobs is een project ontworpen door het Australische Vert Design Studio dat bestaat uit een dynamisch team van ontwerpers die de ervaring van een commerciele ontwerppraktijk combineren met de innovatie van een klein productiehuis. De studio is opgericht in 2005 door Andrew Simpson en fungeert als een proeftuin voor nieuwe concepten aan diverse klanten, van niche-boutiekmerken tot multinationale organisaties. Vert staat voor innovatie en technologische vooruitgang, zoals het duurzaam hergebruik van materialen, die allemaal de output van het productontwerp bepalen. Het label houdt zich dan ook voornamelijk bezig met industrieel ontwerp, strategie en ambacht, waaronder industriƫle en medische producten, glas, keramiek, meubels, verlichting, consumentenelektronica, draagbare technologie, mode, sieraden, brillen, boten, schuilplaatsen en auto-onderdelen. Een prachtig ontwerp uit hun diverse collecties is de Ocean Plastic Knob.

De Ocean Plastic Knobs zijn speciaal in het leven geroepen om verschillende organisaties te ondersteunen die zich inzetten om de oceaan te ontdoen van plastic afval. De Knob-collectie is immers gemaakt van plastic dat is verzameld door Sea Shepard Australia, een non-profitorganisatie voor oceaanbehoud. De winst die wordt gegenereerd door de verkoop van het ingezamelde plastic gaat naar het Marine Debris-inzamelingsprogramma dat zich ook inzet voor het opruimen van de kustlijn. Daarnaast gaat ook een deel van de opbrengst naar de Great Barrier Reef Foundation. De Great Barrier Reef Foundation is de enige liefdadigheidsinstelling ter wereld die zich exclusief inzet voor de bescherming van het Great Barrier Reef door fondsen te werven voor wetenschappelijk onderzoek.

De knopjes zijn geschikt voor zowel kasten als wandhaken. Visueel lijken de pastelkleurige handgrepen op marmersteen, maar in werkelijkheid zijn ze gemaakt van, je vermoedt het waarschijnlijk al, oceaan plastic. Het zijn plastics die worden verzameld en afgebroken tot pellets die in vorm worden gegoten. Het resultaat? Prachtige handgrepen die jouw keuken of badkamer direct updaten. Je kunt kiezen uit vier verschillende kleuren: zwart, grijs, roze en groen. Daarnaast is het mogelijk aangepaste kleuren te bestellen!

De kastknoppen zijn 50 mm met een projectie van 30 mm. Ben je nou ook helemaal in de ban van deze collectie, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN. Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past.