FERM LIVING BRENGT DUURZAME COLLECTIE UIT

line

We raken helaas gewend aan het feit overal in het dagelijks nieuws beelden te zien van plastic dat aan de kust aanspoelt en in bergen afval verandert. Bij zo’n groot probleem zijn slimme oplossingen nodig. Over welke oplossing de beste is, daar zijn de meningen nog wel over verdeelt. Het populaire merk Ferm LIVING vindt bijvoorbeeld dat plastic meer kan zijn dan alleen afval. Met behulp van gespecialiseerde technologie hebben zij daarom een collectie textiel gemaakt die volledig is gemaakt van gebruikte plastic flessen, namelijk de WAY-series.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

WAT JE MOET WETEN

Als je beetje een ‘interieurgekkie‘ bent, dan staat Ferm LIVING hoogstwaarschijnlijk ook op je lijstje met favoriete merken. Dit Deense designlabel is in het leven geroepen door een passie voor authentiek design en duidelijke functionaliteit. Vanuit hun basis in Kopenhagen, werkt het merk samen met ambachtslieden over de hele wereld, waarbij de Scandinavische mentaliteit wordt gecombineerd met wereldwijde vaardigheden en tradities.

Met hun zachte vormen, rijke texturen en diepe kleuren creëer je een authentieke en samengestelde sfeer, terwijl avant-gardistische vormen, opvallende patronen en merkwaardige details seen vleugje spanning toevoegen. Bij Ferm LIVING proberen ze het iedere dag beter te doen. En ook al zal de Way-serie maar een kleine bijdrage leveren, het is in ieder geval één stap in de goede richting. De Way-collectie is opgebouwd uit o.a. een groot vloerkleed, een loper, een matje en een groot kussen. Het leuke aan deze serie is dat het ook buiten gebruikt kan worden! Hoe tof is dat?

292 FLESJES – 1 VLOERKLEED

Het omzetten van plastic flessen in garen in deze Way-series, bestaat uit vijf grote stappen: de flessen verzamelen, flessen fijnmaken en comprimeren tot compacte eenheden, de gecomprimeerde flessen omzetten in kleine stukjes, de stukjes verwerken in machines en voilà, je hebt een materiaal dat je tot garens kunt spinnen!

“With the help of specialized technology, we have created a series of textiles made entirely from used plastic bottles.”

Een vloerkleed van plastic zou waarschijnlijk niet jouw eerste keuze zijn. Zo’n meubelstuk moet immers zacht en prettig aanvoelen. Maar wist je dat vloerkleden, kussens en matten die van plastic gemaakt zijn, eigenlijk helemaal niet zo slecht zijn? De Way-serie van Ferm Living laat je niet meer verlangen naar alleen scheerwol. Deze collectie gemaakt uit plastic afval is niet alleen praktisch, maar ook gemakkelijk schoon te maken en tevens geschikt voor gebruik buitenshuis. Bovendien voelt de textuur net zo fijn aan als ieder ander vloerkleed.

Ben jij ook zo dol op interieurdesign? Maar vindt je het af en toe nog moeilijk om textiel te combineren met jouw meubilair? Of ben je gewoon op zoek naar een gedegen interieurontwerper? Neem dan contact op met LYNN voor een passend interieuradvies.

BRONNEN

BRONNEN Foto’s: The Way Series By Ferm LIVING.