FAIRF: NEDERLANDSE ECOLOGISCHE VERF

line
Fairf ecologische verf

Een likje verf op de muur doet wonderen. Maar doet soms ook meer schade dan we lief hebben. Wist je dat reguliere muurverf voor jouw interieur stoffen in zich dragen die zowel schadelijk zijn voor mens- en omgeving? fairf brengt daar verandering in. Deze verfproducent van Nederlandse bodem maakt verf op basis van plantaardig bindmiddel en andere natuurlijke grondstoffen. Hoe cool is dat?

WAT JE MOET WETEN

Jaarlijks wordt er zo’n 3,5 miljoen liter verf verbrand. Helaas komen al die anorganische stoffen in ons milieu terecht. Zo’n gigantische hoeveelheid chemische uitstoot is dus niet bepaald goed. Zelfs voor onze eigen gezondheid niet. Gelukkig bestaat er ook nog zoiets als duurzame verf. Maar wat verstaan we daar nou precies onder? Bij duurzame verfsoorten spreken we van een gereduceerde schadelijke uitstoot van CO2 en andere giftige stoffen. Daarnaast bestaan de verven uit natuurlijke grondstoffen die niet (of weinig) zijn bewerkt met chemicaliën. Hierdoor zijn ze dus vaak biologisch afbreekbaar. Tot slot bestaan er ook nog duurzame verven met een circulair karakter.

Bij het Nederlandse fairf maken ze gebruik van een binder van plantaardig materiaal. Hiermee vervangt het label de traditionele binder die gemaakt wordt van fossiele grondstoffen. Daarnaast is fairf op waterbasis en bevat het geen gevaarlijke oplosmiddelen of schadelijke stoffen. Het is dan ook niet gek dat fairf gecertificeerd is door verschillende toonaangevende instanties op het gebied van duurzaamheid, kwaliteit en impact op het milieu, onder andere door het EU Eco-label, Eurofins emissie label, BREEAM-NL en anderen.

ALLES EN VOOR IEDEREEN

We gaan met zijn allen naar een duurzamere samenleving, maar smeren alsnog giftige rommel op onze muren en kozijnen. Dat moet anders. En dat kan anders. Het bedrijf fairf is ontstaan vanuit een sociale ondernemersdroom om mensen in binnen- en buitenland een kleurrijke duurzame toekomst te bieden. fairf levert hiervoor verf, op basis van plantaardige grondstoffen, aan consumenten en professionals zodat zij hun huis duurzaam kunnen kleuren. fairf zet zich in om een positieve impact te maken.

”Geef kleur met plantaardige verf”

Het leukste van dit merk? De toegankelijkheid voor iedereen die maar wilt kiezen voor duurzame verf. Daarom beschikt fairf naast hun uitgebreide kleurenpallet ook over alle kleuren van merken die onder hun moederbedrijf Baril Coatings vallen, zoals Mommy Paint, Copperant Mucha en Copperant traditionals. Ook is hun kleurmengmachine in staat om kleur te maken met vrijwel alle bekende kleurenwaaiers, zoals RAL en NCS. fairf biedt dus grote voordelen voor interieurstylisten, interieuradviseurs en binnenhuisarchitecten.

Duurzaam schilderen doe je met fairf. Je merkt het al zodra je een blik opent, het is immer nagenoeg geurloos. Er zijn nog meer redenen om fairf te kiezen boven reguliere verfmerken. Het label hecht namelijk grote waarde aan de verwerking en kwaliteit van het product. Het resultaat? Perfecte droging, langdurige bescherming, prettige verwerking en uitstekende dekking waardoor minder verf nodig is. Kiezen tussen duurzaam, prijs of kwaliteit is dus niet nodig! Kortom schilderen zoals je gewend bent, maar dan met minder impact op het milieu.

Ben jij ook helemaal in de ban van dit label, maar ben je nog op zoek naar een interieurontwerper die voor jou de juiste kleuren uitkiest en combineert? Neem dan contact op met LYNN voor een origineel en duurzaam interieuradvies. Tot snel!

BRONNEN

Foto’s: Duurzame muurverf en lak van fairf by fairf.