Duurzame verlichting voor de kinderkamer

line
Duurzame verlichting kinderkamer

Fans van Eco-birdy opgelet, want dit Belgische label heeft er een prachtige collectie bij. De Rhino collectie is een geweldige serie lampen voor de kinderkamer dat gemaakt is uit plastic afval. Wederom heeft ecoBirdy bewezen dat er met gerecycled materiaal iets moois gemaakt kan worden. Oprichters Vanessa Yuan en Joris Vanbriel zijn van plan de wereld te veroveren als het gaat om circulair interieurdesign- maar dan zonder die geiten-wollen-sokken air. Op deze manier zetten zij zich samen in voor een duurzame toekomst.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

UPCYCLED & HIGH-END VERLICHTING

Een collectie gemaakt van 100% gerecycled plastic is niet eenvoudig. Er wordt veel moeite gedaan om de veiligheid te garanderen en hoge kwaliteit te garanderen. Dat maakt het ingewikkelder dan producten maken van nieuw plastic. De gehele Rhino collectie van ecoBirdy worden gemaakt van Ecothyleen®, een innovatief materiaal ontwikkeld door ecoBirdy.

De subtiele vormen van de Rhino lamp doen denken aan die van een neushoorn. Dankzij de gespikkelde look geeft de Rhino een zacht gloeiend licht dat zowel een kinderkamer als elke andere ruimte een bijzondere sfeer geeft. Geïnspireerd door neushoorns, wil dit designobject het bewustzijn stimuleren voor duurzaamheid, maar ook van bedreigde diersoorten. Het eigentijds ontwerp geeft niet alleen de passie voor schoonheid weer die Yuan en Vanbriel drijft, deze collectie geeft ook een heel duidelijk beeld van hoe een ‘ecologisch’ merk bereid moet zijn alle registers open te trekken ten dienste van significante, duurzame verandering.

OVER ECO-BIRDY

De oprichters van ecoBirdy werden getroffen door de vergankelijkheid en de korte levenscyclus van de speelgoedindustrie voor kinderen. Daarom kwamen de oprichters in actie om duurzame stukken voor kinderen te maken die de tand des tijds zouden doorstaan. Yuan en Vanbriel deden voor de opening van het bedrijf al kennis op in de internationale mode- en ontwerp-industrie. Beiden waren echter gedreven om de milieuvervuiling aan te pakken in deze sector. Nog niet zo lang geleden werd deze droom dan ook eindelijk werkelijkheid. Door middel van plastic afval te herontwerpen is het duo de koploper als het gaat om de fraaiste meubelstukken- en accessoires van duurzame oorsprong.

De producten van ecoBirdy zijn stijlvol en bovendien makkelijk schoon te houden. Simpelweg een mooi staaltje vakwerk, chapeau! Maar het grootste voordeel achter dit merk is het interessante gedachtegoed. Hoewel circulair interieur design nog in de kinderschoenen staat, hanteert ecoBirdy alle drie de cruciale punten rondom circulair design, namelijk ‘reduce’, ‘recycle’ en ‘re-use’. Het bedrijf gebruikt een recyclagesysteem waarbij oud plastic tot een nieuw product wordt gemaakt (recycle). Voor dit meubilair is het niet nodig om materiaal uit de aarde te halen. Zo werken ze alleen met bestaande materialen en grondstoffen (re-duce). Tot slot zijn hun collecties uitsluitend gemaakt van gerecycled plastic uit Europees afval (re-use).

WERK AAN DE WINKEL

Een bijbehorend verhalenboek en schoolprogramma kunnen natuurlijk niet ontbreken. Jongeren zijn immers de doelgroep en daar speelt het bedrijf goed op in. EcoBirdy benut iedere mogelijkheid die hun wereldblik van circulair interieur design bekrachtigt. Door de focus te leggen op sociale – en ecologische verantwoordelijkheid dragen zij zeker bij aan een duurzame en betere toekomst.

Ben je nou dol op de producten van ecoBirdy, maar weet je nog niet goed hoe je deze stukken moet combineren? Neem dan contact op met LYNN voor een interieuradvies op maat. Tot snel!

BRONNEN

Foto’s: Rhino by ecoBirdy.