DUURZAME VERFPOEDER VAN HOLLANDSE BODEM

line
Duurzaam verfsoort Raw Paints

Nog niet zo lang geleden ontwikkelden Willemijn Wortelboer en haar man het merk RAW Paints: een schone productlijn dat verf vanaf nu een stuk duurzamer gaat maken. Het ontwerpersduo belandde alleen al daarom op de eerste plaats in het klimaatthema van de Accenture Innovation Awards in 2018. Reden genoeg voor LYNN om dit merk eens te gaan introduceren.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurmerk uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

REVOLUTIONAIRE GROENE VERF

De inhoud van een normaal blik verf bevat tot maximaal 60% uit water. Dat is behoorlijk veel. Als je dit weglaat en het water pas toevoegt als er werkelijk geschilderd wordt, is er veel minder nodig om het te vervoeren. Bovendien heb je nooit meer last van halfvolle blikken die in je garage staan. Kortom, RAW Paints is makkelijker en milieuvriendelijker dan de meest doorgaande fabrikanten van verfproducten.

Maar wat houdt RAW PAINTS eigenlijk nog meer in? RAW Paints is een verf producent van minerale verf in poedervorm in maar liefst 40 kleuren, voor zowel binnen- als buitenmuren. De verf heeft een aantal eigenschappen die het zeker waard zijn om te melden, waaronder:

  • De verf is zeer gebruiks- en milieuvriendelijk
  • Het bevat geen grondstoffen die resulteren in afvalstoffen (circulair gedachtegoed);
  • Het bevat geen pesticides
  • Het bevat geen oplossingsmiddelen;
  • Het bevat geen conserveringsmiddelen;
  • Het bladdert niet af;
  • Het werkt perfect op vochtige oppervlakken

VAN VERFPOEDER NAAR VERF

Het enige wat je hoeft te doen is wat water toevoegen en verven maar! De verf werkt tevens perfect op vochtige oppervlakken, zoals kelders vanwege de speciale minerale samenstelling. Hierdoor hecht het makkelijker aan een oppervlak en ontstaat er een solide coating die niet loslaat.

”Laat innovatie en samenwerking leidend zijn: schakel over op een purpose driven ipv money driven economie, voor het welzijn van de mens, de planeet en nu ook de economie.”

Tegenwoordig bestaat de productlijn van RAW PAINTS uit een paar producten voor het schilderen van of binnen- of buitenshuis. Zo is de RWP100 met toevoeging van water voor normale muren; de RWP028 met toevoeging van PLUS voor vochtige muren of ruimtes; en de ROOFTOPCOAT voor het schilderen van uw dak om deze koeler te houden en een langere levensduur te geven. De befaamde OMBREWALL interieurlijn is te koop via OMBREWALL.

EEN SUCCESVERHAAL IN DUURZAAMHEID

RAW Paints is ontstaan door de idealistische instelling van de partners; beiden wilden immers iets verkopen waar ze echt voor de volle honderd procent achterstaan. Voordat het product op de markt belandde, is het daarom veelvuldig getest: zo’n twintigtal projecten in Zandvoort e.o. van buitengevels van huizen aan de Boulevard tot vochtige kelders. Door vooral veel positieve mond-tot-mondreclame is het uiteindelijk geresulteerd in een eindproduct dat op dit moment de gehele markt verovert!

BRONNEN

Inleidingsfoto: RAW PAINTS