&TRADITION TROTS OP DUURZAME STOEL

line
Duurzame stoel

Gelukkig nieuwjaar! We hebben het ietwat bewogen jaar 2020 gelukkig mogen afsluiten met een nieuw ontworpen stoel van &Tradition. Dit merk staat al een aantal jaar aan de top van de interieurbranche. Maar zoals iedereen duurzaam gaat, is het hen ook niet ontgaan om een milieuvriendelijker product op de markt te zetten met de Rely Chair: een fraaie stoel van 100 procent gerecycled materiaal. LYNN zocht uit wat deze stoel voor ons allemaal in petto heeft.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

&Tradition: label uitgelicht

Het Scandinavische &Tradition is een Deens designbedrijf dat is opgericht in 2010 met als basisprincipe ambacht (traditie) gekoppeld aan innovatie. Het label slaat als het ware een brug tussen ambacht en design. Hun unieke bibliotheek met meubilair en verlichting strekt zich uit vanaf de jaren ’30 tot heden en bevat ontwerpen van internationaal bekende ontwerpers. Het label heeft tevens samenwerkingen lopen met innovatieve ontwerpers die ambacht hoog in het vaandel hebben staan.

“All of our designers have a unique vision and their designs have the capacity to reach people in their everyday lives.” 

Hoewel het label duidelijke Scandinavische roots heeft, geniet het merk internationale allure wegens hun grote talenten en productiefaciliteiten. Bovendien staat de natuur en het gebruik van ruwe materialen die daaruit voortkomen bij het ontwerpen centraal. Dit maakt deel uit van hun opdracht om materialen, technieken en vormen opnieuw vorm te geven, te herdefiniëren en opnieuw uit te vinden, waardoor het een unieke positie op de internationale designmarkt heeft gevonden. Het resultaat? Prachtige designverlichting en designmeubilair in alle soorten en maten & voor iedereen wat wils. Zeker nu het merk ook een duurzaam product op de markt heeft gebracht met de Rely chair.

SOMEONE TO RELY ON

&Tradition heeft zichzelf weer eens bewezen als merk waarop je kunt vertrouwen met de introductie van Rely, een eigentijdse stoel gemaakt van 100% gerecycled plastic. Ontwerper Hee Welling spendeerde bijna een jaar aan het onderzoeken van het juiste materiaal voor zijn nieuwe pronkstuk. De stoel staat bekend om z’n kenmerkend minimalisme, eenvoud en bruikbaarheid.

Het ingetogen uiterlijk van Rely verloochent de grondige aandacht die is besteed aan het ergonomische ontwerp, waarbij elk van zijn rondingen is ontwikkeld om optimale rugondersteuning te bieden. Het resultaat? Deze bruikbare maar ook milieuvriendelijke stoel.

“When it comes to the environment, we want to do the best job possible with the best materials available.”

Het gerecyclede plastic voor de schalen is afkomstig uit twee diverse bronnen: de zwarte schalen uit oude auto-interieurs en het gekleurde plastic uit post-industrieel afval. Nog een duurzaam feitje aan deze stoel: voor de gestoffeerde versie wordt geen lijm gebruikt maar is de bekleding eronder bevestigd. Hierdoor is de bekleding in de toekomst vervangbaar zonder de basis van de stoel te beschadigen. Zo staat een lange levensduur gelijk aan de duurzaamheid van deze stoel. Is dat niet geweldig?

Ben jij ook helemaal in de ban van dit fraaie product, maar ben je nog op zoek naar een interieurontwerper voor jouw perfecte interieur? Neem dan contact op met LYNN voor een interieuradvies op maat. Tot snel!

BRONNEN

Foto’s: Press Release Rely Chair &Tradition.