DUURZAAM ZITTEN MET DE NOOK LOUNGE CHAIR

line
Duurzame stoel

Het lijkt alsof we een duurzame wijze van leven steeds meer gaan respecteren. Duurzame stoelen schieten dan ook als paddestoelen uit de grond. Neem een voorbeeld aan deze kanjer: de Nook Lounge Chair van het Nederlandse label de Vorm. Gemaakt uit gerecyclede petflessen en ready to roll in jouw stijlvolle stulpje. Is dat niet cool?

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

WAT JE MOET WETEN

De Vorm is een design meubelfabrikant met Nederlandse roots dat staat voor een nieuw tijdperk. Bij de Vorm staat functionaliteit op nummer 1 (Form Follows Function). Een goed product maakt immers ons leven gemakkelijker. Daarnaast maakt de functie van een ontwerp het product juist esthetisch kloppend.

De oprichters staan voor het ontwikkelen van producten volgens de maatstaven van nu. Zo hanteert het een werkwijze waarin de volledige levenscyclus van het product wordt benut waarna het een nieuw leven in wordt geblazen. Men werkt dus volgens de richtlijnen van een circulaire economie. In een eerder artikel schreef LYNN al over dit onderwerp en wat dit van gevolgen heeft voor de interieurbranche.

De Vorm is koploper op het gebied van verantwoorde productietechnieken en het is een van de eerste in de meubelindustrie die de eindeloze mogelijkheden die gerecycled PET-vilt heeft, omarmt. Het is volgens hen een veelzijdig materiaal waaruit comfortabele meubelstukken kunnen ontstaan- mits goed verwerkt. Hier kun je lezen hoe zij met dit materiaal te werk gaan.

”We believe PET Technology is one of the answers to ecological sustainability and environmental quality requirements in contemporary interior design.”

De Vorm streeft naar producten waar mensen niet aan denken wanneer het is geplaatst, omdat het direct bijdraagt aan een prettige beleving van de ruimte. Zo moet het niet alleen goed zijn geconstrueerd en van uitstekende kwaliteit zijn, maar ook dient het jarenlang mee te kunnen gaan. Een knap staaltje duurzaamheid dus.

I DID IT ALL FOR THE NOOKIE

Sit back & relax, de Nook Lounge Chair is een royale en comfortabele stoel voor hotellobby’s, loungezones en wachtruimten. Daarnaast is het een gezellige stoel die ook geschikt is voor kantoorruimten of ieder ander duurzaam interieur. Dankzij de PET felt-technologie biedt de Nook een rustige plek om in te werken of te lezen. Zet er een paar bij elkaar en je hebt de ideale ruimte om te ontspannen.

De Nook Lounge Chair is een ware blikvanger. Dit kantoormeubel is niet alleen esthetisch goed in orde, ook zijn er oneindig veel mogelijkheden in de uitvoering van het model. In de configurator kun je de stoel namelijk volledig aanpassen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de fauteuil volledig te laten opgaan in het interieur of juist een accentkleur aan te geven. Alles is volledig aanpasbaar: zo is het verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren en kun je kiezen uit alle RAL-kleuren op de poten en talrijke stoffering opties.

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar dit product? Maar weet je niet zo goed hoe dit product te combineren met z’n omgeving? Twijfel dan niet om contact op te nemen met LYNN voor een vrijblijvend interieuradvies op maat. Tot snel!

BRONNEN

Foto’s: The Nook Lounge Chair By de Vorm.