DUURZAAM BUITEN ZITTEN IN STOEL IBIZA

line
DUURZAAM BUITEN ZITTEN IN STOEL IBIZA

Geschat wordt dat er jaarlijks 8 miljoen ton plastic, van vooral ‘single used plastics‘ in onze oceanen terechtkomt. En aan dat probleem moet wat gedaan worden, vindt Eugeni Quitllet. Daarom ontwikkelde de Catalaanse ontwerper ‘Ibiza‘: een gehele meubelcollectie van aangespoeld plastic uit Ibiza. Vanaf nu kun je dus heerlijk en comfortabel buiten (en binnen) zitten in duurzaam geproduceerde meubelen.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

CATELEENSE ONTWERPER MET PIT

De Cataleense ontwerper Eugeni Quitllet is in 1972 geboren op Ibiza. Hij studeerde af aan de kunstacademie ”La LLotja” in Barcelona. Zijn creatieve vocabulaire overtreft eenvoudige relaties tussen functie en stijl die onthult worden in innovatieve objecten. Tussen archeologie, beeldhouwkunst en het maken van tekeningen, onthult Quittlet silhouetten verborgen in het materiaal, vaak met een vleugje humor. Eugeni is een designfreak die in staat is om zijn hele omgeving te verslinden en te transformeren.

MEDITERRAANS GROENE VIBES

Geboorteplaatsen roepen altijd een sterke emotionele band op. Zeker als de natuur ervan wordt verwoest door aangespoeld plastic. Dat is toch helemaal zonde? De Catalaanse ontwerper bleef echter niet bij de pakken neerzitten. Hij haalde zelfs inspiratie uit dit problematieke vraagstuk. Door simpel plastic voorwerpen te observeren die door de zee werden meegevoerd, ontwierp hij niet veel later Ibiza: een unieke collectie helemaal gemaakt van gerecycled plastic. Allemaal gevonden langs de stranden van het magische eiland.

“Observing the plastic objects brought by the sea, like artificial shells, it inspired me a unique collection made of recycled plastics from the island”.

WE’RE GOING TO IBIZA

Tegenwoordig bestaat de collectie uit een verfijnde stoel, loungestoel, fauteuil en tafel. Al het meubilair is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. ”Na te hebben gezeten op de prachtigste terrassen van het zonnige Ibiza, omringt door traditionele rieten stoelen, wilde ik deze herinnering voor altijd in een solide frame bewaren”, aldus Quitllet.”Van een kortstondige schoonheid van een blijvend seizoensstuk.” Zo zijn de meubelen voorzien van vloeiende gebogen lijnen die eruitzien als slanke sculpturen. De collectie is ondertussen verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit of ecru zodat het in iedere omgeving past. Ook wanneer je dus niet op Ibiza woont! Bij VonDom kun je deze fantastische stoel shoppen.

BRONNEN

Inleidingsfoto: Ibiza Collection, Eugene Quittlet, Press kit Ibiza Collection, Vondom.