DIT TUINMEUBILAIR IS HELEMAAL ZOMERPROOF

line
Duurzaam tuinmeubilair

Deze week mochten we allemaal een stukje proeven van de zomer. Meteen dook iedereen de tuin in om massaal te kunnen genieten van het mooie weer. Bij een bloeiende tuin hoort natuurlijk ook een fijn meubelstel. Het Italiaanse meubelmerk B&B Italia heeft daarom onlangs de Borea-lijn uitgebracht van ontwerper Piero Lissoni. Het is een stijlvolle collectie met de nadruk op duurzaamheid. Ben je al benieuwd geworden?

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

WAT JE MOET WETEN

B&B Italia, opgericht in 1966 door Piero Ombrogio, is een toonaangevend bedrijf in de internationale wereld van designmeubilair. Van begin af aan onderscheidde dit bedrijf zich door zijn innovatieve industriële benadering van productie in tegenstelling tot de kleine traditionele ambachtelijke concurrenten die typisch zijn voor deze sector. B&B Italia is gevestigd in Novedrate (Como), ten noorden van Milaan en dit is tevens het prestigieuze hoofdkantoor dat in 1972 is ontworpen door Renzo Piano en Richard Rogers.

De producten van het merk hebben bijgedragen aan de geschiedenis van Italiaans design. Het is een historie gebaseerd op technologie, creativiteit en de inherente stijl die Italië beroemd heeft gemaakt door de hele wereld, waardoor het merk ‘Made in Italy‘ is ontstaan. De meubelcollectie van B&B Italia weet als geen ander de hedendaagse cultuur te weerspiegelen en heeft het vermogen om snel te reageren op de steeds veranderende levensstijlen, gewoonten en vereisten. Moderne meubelelementen die onderscheidend zijn en worden gekenmerkt door uitzonderlijke kwaliteit en tijdloze elegantie. Het resultaat? Een originele unie tussen innovatie, creativiteit en industriële know-how. Geen wonder dat het bedrijf zijn koers ook iets heeft bijgesteld op het gebied van duurzaamheid.

Stijlvol, elegant en gerecycled materiaal

Voor de nieuwste collectie tuinmeubilair voor B&B Italia, werd ontwerper Piero Lissoni geïnspireerd door het idee van lichtheid, een concept dat zijn hele leven al heeft gefascineerd. Als kind vond hij het idee om vliegtuigen te bouwen bijvoorbeeld erg leuk, maar bleken ze in de praktijk niet te werken, want ze waren te zwaar. Voor deze collectie stond daarom wederom ‘lichtheid‘ centraal.

Borea is een complete collectie tuinmeubilair en omvat stoelen, banken, fauteuils en tafels die tevens geschikt zijn om te stapelen. De frames zijn verkrijgbaar in vier geverfde aardetinten, zoals antraciet, salie, klei en tortora – terwijl de stoelen verkrijgbaar zijn in een selectie monochromatische en bedrukte buitenbekledingstoffen.

Maar nu nog het leukste: Borea is ontworpen om voor 95% duurzaam te zijn, met zowel gerecyclede als recyclebare materialen. Zo is het gebouwd om te worden gedemonteerd (zodat elk onderdeel aan het einde van zijn levensduur afzonderlijk kan worden weggegooid, zonder dat het hele meubel de afvalverwerking in vliegt). Lissoni legt uit: ‘Als het zijn leven heeft geleefd, wordt het gerecycled tot iets anders: misschien een andere machine, een blik of een andere bank.’ Tot slot is de bank stijlvol gestreept en heeft het kussens gevuld met gerecyclede petflessen. Hier kun je de collectie shoppen.

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar deze collectie? Maar weet je niet zo goed hoe het te combineren met z’n omgeving? Twijfel dan niet om contact op te nemen met LYNN voor een vrijblijvend en origineel interieuradvies.

BRONNEN

Foto’s: Borea (Piero Lissoni) By B&B Italia.