Disco: van dit vloerkleed ga je zeker dansen

line
Duurzame vloerkleden

De vloerkleedgekte is een trend die waarschijnlijk nooit voorbij gaat. Een vloerkleed is immers het perfecte middel om jouw woonkamer om te toveren tot een cozy waalhalla. Maar ook is de tuin de ideale plek voor vloerkleden. Zeker voor net dat beetje joie de vivre. Toch willen we allemaal een vloerkleed waar je blij van wordt. De collectie van het Franse gerenommeerde merk Élitis is daar een goed voorbeeld van. Weet jij al van welk duurzaam materiaal het is gemaakt?

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Disco, disco Partizani!

Het Franse designmerk Élitis dat vooral bekend staat om haar geweldige behang, heeft veel meer in huis dan men doet denken. Zo maakt het ook prachtige stoffen, accessoires en je raadt het hoogstwaarschijnlijk al: vloerkleden. De collectie Disco is een kleed waar menigeen van droomt. Het uiterlijk van dit vloerkleed doet men denken aan een discobal: zo is bijvoorbeeld het ronde object voorzien van een grote ronde bal. De makers twijfelden dan ook niet lang over de naam van deze collectie.

Disco is niet alleen geschikt voor binnen, maar kan ook prima buiten gebruikt worden. Dit heeft het kleed te danken aan de materialen waaruit hij vervaardigd is. Hoewel het lijkt alsof het uit natuurlijke materialen bestaat, is niets minder waar. Disco is het resultaat van een recycleringstechniek waarbij plastic flessen een nieuw leven krijgen. Maar liefst 88 procent van het object is van duurzame komaf. Het is volledig recyclebaar, dus het kan eindeloos worden geregenereerd tot nieuwe producten wanneer zijn huidige levensduur eindigt. Daarnaast bestaat het kleed nog uit 12% polyester, ondersteund met een rugleuning en latex.

Bovendien is Disco een prachtig voorbeeld van een hoog staaltje ambacht. Want het uiteindelijke werk wordt bijna volledig nog met de hand gedaan. Zo zijn de onregelmatigheden in elk stuk onvermijdelijk maar maakt ieder vloerkleed tegelijkertijd uniek. Want in dezelfde productiebatch zijn geen twee tapijten hetzelfde. Het resultaat? Een heerlijk zacht vloerkleed dat er echter robuust uitziet en geschikt is voor zowel binnen- als buiten. Binnen vormt Disco de structuur van de ruimte. Buiten geeft het je tuinmeubelen een extra dimensie en geeft het bovenal een finishing touch aan de gewenste sfeer.

De serie is verkrijgbaar in 3 kleuren. Afmetingen 180 x 250 cm. Ontdek ook het ronde formaat en het formaat 350 x 250 cm. Ben je nou ook helemaal in de ban van deze collectie, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN. Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past.

BRONNEN

Foto’s: Disco by Élitis.