Deze duurzame design stoel wil je hebben

line
Duurzame designstoel

Stoelenfans opgelet, want het Belgische label ecoBirdy heeft er een prachtige collectie bij. De Armchair Richard is een collectie stoelen die zijn gemaakt uit plastic afval. Wederom heeft ecoBirdy bewezen dat er met gerecycled materiaal iets fantastisch gemaakt kan worden. Oprichters Vanessa Yuan en Joris Vanbriel zijn van plan de wereld te veroveren als het gaat om circulair interieurdesign- maar dan zonder die geiten-wollen-sokken air. Op deze manier zetten zij zich samen in voor een duurzame toekomst.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

UPCYCLED & HIGH-END STOELEN

De Richard fauteuil van ecoBirdy is wat LYNN betreft een van de fraaiste sustainable stoelen op de markt verkrijgbaar. Het zitmeubel is niet alleen super stijlvol, maar ook nog eens duurzaam. Zo is de Richard collectie gemaakt van plastic afval, maar nog specifieker: huishoudelijk afval. De Richard Armcharair is bovendien geschikt voor binnen of buiten en voor privé- of openbaar gebruik – Richard wordt vergezeld door Judy, een bijzettafel.

Onze Richard is verkrijgbaar in twee luxe kleuren, namelijk zwart en beige. Op deze manier past ie bijna in ieder duurzaam interieur. Daarnaast zit de stoel ook nog eens megalekker, want door z’n ergonomische zitting heeft Richard een maximale houdingsondersteuning en is hij ook geschikt voor langdurig gebruik. De armleuningen zijn ook speciaal ontworpen om ondersteuning te bieden, terwijl de omsluitende rugleuning de fauteuil comfortabel maakt. De finishing touch? De twee poten die hem een elegant en onderscheidend silhouet geven, maar ook tegelijkertijd zijn gebouwd voor stabiliteit en balans.

OVER ECO-BIRDY

De oprichters van ecoBirdy werden getroffen door de vergankelijkheid en de korte levenscyclus van de speelgoedindustrie voor kinderen. Daarom kwamen de oprichters in actie om duurzame stukken voor kinderen te maken die de tand des tijds zouden doorstaan. Yuan en Vanbriel deden voor de opening van het bedrijf al kennis op in de internationale mode- en ontwerp-industrie. Beiden waren echter gedreven om de milieuvervuiling aan te pakken in deze sector. Nog niet zo lang geleden werd deze droom dan ook eindelijk werkelijkheid. Door middel van plastic afval te herontwerpen is het duo de koploper als het gaat om de fraaiste meubelstukken- en accessoires van duurzame oorsprong.

De producten van ecoBirdy zijn stijlvol en bovendien makkelijk schoon te houden. Simpelweg een mooi staaltje vakwerk, chapeau! Maar het grootste voordeel achter dit merk is het interessante gedachtegoed. Hoewel circulair interieur design nog in de kinderschoenen staat, hanteert ecoBirdy alle drie de cruciale punten rondom circulair design, namelijk ‘reduce’, ‘recycle’ en ‘re-use’. Het bedrijf gebruikt een recyclagesysteem waarbij oud plastic tot een nieuw product wordt gemaakt (recycle). Voor dit meubilair is het niet nodig om materiaal uit de aarde te halen. Zo werken ze alleen met bestaande materialen en grondstoffen (re-duce). Tot slot zijn hun collecties uitsluitend gemaakt van gerecycled plastic uit Europees afval (re-use).

WERK AAN DE WINKEL

Een bijbehorend verhalenboek en schoolprogramma kunnen natuurlijk niet ontbreken. Jongeren zijn immers de doelgroep en daar speelt het bedrijf goed op in. EcoBirdy benut iedere mogelijkheid die hun wereldblik van circulair interieur design bekrachtigt. Door de focus te leggen op sociale – en ecologische verantwoordelijkheid dragen zij zeker bij aan een duurzame en betere toekomst.

Ben je nou dol op de producten van ecoBirdy, maar weet je nog niet goed hoe je deze stukken moet combineren? Neem dan contact op met LYNN voor een interieuradvies op maat. Tot snel!

BRONNEN

Foto’s: Richard Armchair by ecoBirdy.