Desert kruk: pret met PET

line
Duurzame kruk van Ferm Living

Steeds meer interieurproducten worden gemaakt van gerecycled materiaal. Toonaangevende ontwerpers van gerenommeerde merken kunnen bijvoorbeeld al alle kanten op met teruggewonnen grondstoffen. Zo is dit geweldige krukje van het Scandinavische label Ferm Living gemaakt van zogeheten gerecycled PET. Niet alleen duurzaam, maar ook nog eens lekker stijlvol dat past in zowel de binnen als buiten. Weet jij al waar je hem neerzet?

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Binnen en buitenplezier

Een moderne kijk op een geliefde klassieker voor buiten, de Desert Stool van het Scandinavische label Ferm Living is een elegante, draagbare zitoplossing met een eenvoudig, gracieus profiel. Het frame is geschikt voor zowel binnen– als buitengebruik en is gemaakt van buisvormig, gepoedercoat staal, terwijl de zitting volledig is gemaakt van gerecycled post-consumer plastic dat tot PET-garen is gesponnen, waardoor de kruk bijzonder duurzaam is voor buitengebruik. De opvouwbare functie zorgt ervoor dat de Desert Stool gemakkelijk te vervoeren is en efficiënt kan worden opgeborgen wanneer deze niet in gebruik is.

De minimalistische kruk heeft dus een stoffen zitting gemaakt van gerecyclede plastic flessen, waarvan je nooit zou geloven dat deze echt van plastic is: de textuur en het uiterlijk van de zitting lijken op geweven wol of katoenen stof. De Desert stoel is een modernistische stoel met een sierlijk profiel. Met maar liefst zes verschillende kleuren is het in vrijwel elke omgeving toepasbaar. Niet alleen in de tuin, balkon, terras, maar ook de woonkamer of slaapkamer is de Desert Stool helemaal op z’n plek. LYNN is inmiddels verliefd op de stoel(en). Sit back and enjoy…

Unieke ontwerpen met duidelijke functies

Ferm Living is een toonaangevend Deens merk van designaccessoires en meubels. De ontwerpen van Ferm Living worden gekenmerkt door grafische prints en vrolijke kleurcombinaties van onder andere blauwe, gele en natuurlijke tinten. Hun assortiment omvat meubilair, textiel, decoratieve objecten, behang, keuken- en badkamerdesign evenals een grote collectie voor kinderen. Gebaseerd op een passie voor authentiek design en duidelijke functionaliteit, daagt Ferm Living zichzelf uit om de toekomst vorm te geven.

”Het leven zit vol contrasten. Terwijl men door verwachtingen en dromen navigeert op zoek naar betekenis en comfort, verlangt men naar een evenwichtig leven met ruimte voor chaos en rust. Momenten van reflectie en momenten van vreugde. Een plek waar men zichzelf kan zijn, de echte waarde van dingen beseffen en zich thuis voelen.”

Het is dus niet gek dat het merk een groot voorstander is van ‘eerlijke materialen‘ die al duizenden jaren door vakmensen worden gebruikt. Bovendien geeft Ferm Living de voorkeur aan duurzame en biologische alternatieven waar mogelijk. De ‘Way Series‘ en de ‘Desert Chairs‘ zijn hier een goed voorbeeld van. Desert is verkrijgbaar in verschillende kleurgradaties, zoals het rode accent bij de Block-versie, Olive, Sand, Shape, Soil en Stripe. Ben je nou ook helemaal in de ban van deze collectie, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur of exterieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN.

BRONNEN

Afbeelding: Desert kruk by Ferm Living.