DE PLOEG MAAKT GORDIJNSTOF UIT AFVAL

line
Duurzame gordijnen

DE PLOEG SEA

De Ploeg stoffen zijn tijdloos, integer en innovatief. Ook dit bedrijf bewijst met de tijd mee te willen gaan door te kiezen voor duurzamere werkwijzen. Milieuvriendelijke grondstoffen en productieprocessen staan daarom hoog op hun agenda. Een van die toffe projecten is de Ploeg Sea: textiel gemaakt van afval. LYNN zocht uit wat dit concept precies inhoudt. 

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurmerk uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

OVER DE PLOEG

Al sinds de jaren ’50 geniet de Ploeg grote bekendheid bij het Nederlandse publiek. Het populaire gordijnenen meubelstoffen merk is inmiddels ook een internationaal begrip geworden. De Ploeg staat niet alleen bekend als leverancier van hoogwaardige stoffen maar ook om z’n sterke samenwerking met gerenommeerde architecten, gordijnspecialisten en meubelmerken zoals Artifort, Gelderland, Gispen, Leolux, Pastoe en Vitra

DE PLOEG EN DUURZAAMHEID

De Ploeg heeft een duidelijke visie op hoe zij om willen gaan met de wereld. Milieubewust produceren is echter niet gemakkelijk. Toch bewijst de Ploeg met hun nieuwe collectie dat circulair interieur design nu echt van start is gegaan. In antwoord op de toenemende vraag naar duurzame producten is op deze manier een geheel nieuwe circulaire gordijnstof ontstaan, namelijk SEA, gemaakt van aangespoeld plastic

VAN PLASTIC SOEP NAAR NIEUW PRODUCT

‘Geschat wordt dat er in Nederland 50 miljoen kilo zwerfafval per jaar op straat of in het groen belandt.’ Aldus een woordvoerder van Milieu Centraal.

‘Plastic zwerfafval kan door de wind of via rivieren in zee terechtkomen en daar de ‘plastic soep’ verergeren’. 

De circulaire gordijnstof SEA geeft gelukkig nieuw leven aan plastic zwerfafval. Dit afval komt rechtstreeks van kilometers aan oceaanstranden. Vrijwilligers van het project U-turn werken hard om de stranden wereldwijd schoon te houden – en de Ploeg is dus bereid hen daar een handje bij te helpen.

Is dat niet fantastisch? Ook hoef je niet bang te zijn dat de SEA-stoffen onderdoen voor conventionele materialen. Zo is het gehele assortiment verantwoord, stijlvol en gerieflijk. Dit bewijst nogmaals dat afval een goudmijn is voor recyclers. Een bedreiging van het milieu wordt op deze manier een aanwinst voor ieder interieur.