De Arpers Adell Chair klinkt als muziek in de oren

line
Duurzame fauteuil van Arper

Wat een regen, he? Druilerige dagen nodigen ons Nederlanders uit om de ontspanning op te zoeken in een fijne fauteuil. Een boekje lezen, een dutje doen of gewoon lekker tot rust komen, dat lukt in deze comfortabele stoel van het innovatieve designmerk Arper. De Adell Chair is glad als een kiezelsteen, zo zacht als opgehoopt mos. Het is niet alleen een pareltje om te zien, ook is de stoel geschikt voor het zogeheten duurzame interieur. Waarom precies, lees je verder in dit artikel.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

De voordelen van een fauteuil

Sommige meubelstukken zijn onmisbaar in huis. De fauteuil is daar het ultieme voorbeeld van. Dit is een soort stoel met namelijk een groot aantal voordelen. Zo is een fauteuil het ultieme meubel om in te ontspannen. Het zitcomfort van deze stoel is doorgaans net wat groter dan van een normale stoel en is daarom het product bij uitstek om in te relaxen. Verder is dit type stoel geweldig voor extra visuele ruimte in huis: zo zijn de meeste modellen uitgevoerd met pootjes. Dit feit maakt de stoel minder massief en luchtig waardoor er meer ruimtelijkheid ontstaat.

Een fauteuil met vele voordelen is Arpers Adell Chair: dit prachtige item is een ware toevoeging bij ieder stijlvol interieur. Hij is glad als een kiezelsteen, zacht als opgehoopt mos. Met zijn lage, afgeronde vormen doet de stoel ons denken aan de natuurlijke wereld. De zachte hellingen, teder en toch ondersteunen, stevig en toch lichtgewicht, bieden een gastvrije en royale rustplaats voor de duurzame consument. Adell is geschikt voor zowel binnen-als buitengebruik en is gemaakt van een wel heel bijzonder materiaal. Weet jij toevallig al van wat?

Plastic fantastic?

Arpers Adell stoel is gemaakt uit tachtig procent gerecycled polypropyleen. Dit materiaal is afkomstig uit post-industrieel gerecycled plastic. Maar de stoel is nog voorzien van een aantal duurzame voordelen: een kapotte stoel kan immers na gebruik weer eenvoudig uit elkaar worden gehaald om de stoel te repareren en wederom van zijn functie te voorzien. Zo kunnen alle materialen van de stoel gemakkelijk worden gerecycled of te worden upcycled waarbij de focus ligt op afvalvermindering. De verf die is gebruikt op Adell is overigens ecologisch verantwoord: zo zijn er enkel watergedragen verven gebruikt op de houten oppervlakten om zo de VOC-emissies te beperken. Tot slot is het houten frame van de stoel geproduceerd uit de FSC-hout.

Adell is ontwikkeld met het oog op aanpassingsvermogen. Zo kan hij prima worden ingezet bij talloze contexten, van loungeruimte tot wachtkamer, educatieve gemeenschappelijke ruimte, horecaruimte of woonomgeving. Adell is verkrijgbaar in een gerecyclede, getextureerde plastic afwerking, volledig gestoffeerd, in plastic met gestoffeerd zitkussen, of in plastic met een verwijderbaar kussen of volledige hoes. Basisopties zijn onder meer metalen of houten pootconfiguraties of een sledebasis in metaal. Ben je ook helemaal in de ban van deze collectie, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN. Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past.

BRONNEN

Foto’s: Adell Chair by Arper.