Collodi Chair: nostalgische blik op de toekomst

line

Is het jou al eens overkomen dat je in zee was en het plastic je om de oren zwom? Mij wel en ik ben hoogstwaarschijnlijk niet de enigste. Het Italiaanse meubelmerk Donar is dit probleem ook meer dan zat en heeft daarom een collectie ontworpen die wellicht een antwoord is op het steeds groter wordende probleem van plasticvervuiling. De Collodi-collectie is een bewijs dat duurzaamheid, indien goed ontworpen, de ergonomische en esthetische kenmerken van het product verbetert in plaats van compromissen te sluiten.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Inspiratie uit een ver verleden

Tekenfilms van vroeger zitten nog altijd vers in ons geheugen. Dat blijkt maar weer, nu de Donar-serie Collodi geïnspireerd is door Carlo Collodi’s beroemde Pinokkio die Italië, hun vakmanschap en design vertegenwoordigt. Het design, materiaal en kleuren van Collodi zijn gebaseerd op waar en hoe Pinokkio van gemaakt is. Kun jij het al zien?

Elk detail van Collodi is gebaseerd op het idee om een leven te creëren in een meubelstuk. Elk detail wordt met zog en verantwoordelijkheid voor het milieu en de samenleving geproduceerd. Daarom ziet Collodi er niet alleen uitnodigend uit, maar is het ook gemaakt van eerlijke materialen. Zo is de constructie namelijk gemaakt van natuurlijk hout, nog specifieker: van lokaal geproduceerd beukenhout. De schaal is gemaakt van gecomprimeerd en gegoten vilt. Niet zomaar een vilt, want deze grondstof komt direct uit gerecyclede PET-flessen en is tevens recyclebaar in de toekomst. Overigens is Collodi gemaakt met behulp van warmte en druk en dus volledig zonder lijm of andere chemische toevoegingen.

Italiaans design nog altijd populair

Donar is een Italiaans meubelmerk en hangt een filosofie aan van duurzaam ontwerp en maatschappelijke verantwoording. Het label wilt hun werk wijden aan een meer milieuvriendelijkere samenleving. Daarom volgt het drie eenvoudige punten om een circulaire economie te creëren, dit zijn o.a. milieubewustzijn, sociale impact en duurzaam ontwerp. Donar werd dan ook winnaar van the Green Product Award (2018), en van het Circular Design of the Year (2019). Alleen al met de Collodi-collectie won Donar The Red Dot Award (2019). Genoeg redenen om dit merk te ondersteunen dus.

Ben je nou ook elemaal in de ban van deze collectie, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past.

BRONNEN

Foto’s: COLLODI by DONAR.