BROKIS SPEELT MET GERECYCLED GLAS IN LAMP

line
Brokis brengt gerecycled glas in collectie

Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de effecten van verlichting. Dit heeft namelijk een diepte impact op ons leven. Wetenschappers suggereren dan ook dat verlichting tal van biologische, mentale en emotionele factoren beïnvloedt en zelfs direct bijdraagt aan onze stemming en productiviteit. We houden gewoon van licht. Maar dan moet je dus wel de juiste verlichting in huis halen. Geometric, de collectie van Brokis komt daar dicht bij in de buurt. Bovendien is tie ook nog eens gemaakt van gerecycled glas. Hoe leuk is dat?

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

WAT JE MOET WETEN

Ooit van het label Brokis gehoord? Vast en zeker. Dit toonaangevende Tsjechische merk staat bekend om zijn bijzondere verlichting dat zijn wortels vindt in het opmerkelijke vakmanschap van de Boheemse glasambachtslieden. Dit geweldige verlichtingsmerk werd in 2006 opgericht door ondernemer en ingenieur Jan Rabell die ervan overtuigd was dat hedendaags design een belangrijke rol zou kunnen spelen in het behoud van de Boheemse geblazen glastraditie. Elk product vertolkt dan ook het verhaal van een 200 jaar oude Tsjechische traditie van een stijlvolle maar warme verlichting dat zowel licht als geschiedenis in iedere woonruimte brengt.

 “A symbiosis of nature and humankind

Brokis en hun prachtige ontwerpen hebben daarom al talloze internationale onderscheidingen ontvangen en omvatten een spannende synthese tussen handgeblazen glas en andere verfijnde grondstoffen. Tegenwoordig heeft het honderd medewerkers en profiteert het van een verkoopnetwerk dat zeventig landen wereldwijd bestrijkt. Dat is niet niks!

SAY YES TO TRASH

De Geometric collectie is een van de meest opwindende upcycleproducten van het moment. En dat mag gevierd worden! Deze serie armaturen is ontworpen door de ontwerpers Boris Klimek en Lenka Damova en geproduceerd door het bekende merk Brokis. Deze collectie is verkrijgbaar in diverse modellen en afwerkingen. Geometric wordt bepaald door geometrische basisvormen die de algemene contouren van de lampen karakteriseren en ze voorzien van een enkelvoudig grafisch element om een opvallend contrast te bereiken met de levendige, bijna sculpturale make-up van het glas. De ophangcomponenten vormen de geometrische vormen van glas, hun randen weergegeven in mystieke zwarte profielen.

Maar nog leuker is dat de toegepaste technologieën van de Geometric collectie zijn gebaseerd op de principes van recycling, duurzaamheid en milieuvriendelijke productie. Het basismateriaal dat wordt gebruikt bij het maken van de lampen is namelijk glasafval dat wordt gegenereerd bij de productie van andere Brokis-collecties. De transformatie van deze scherven tot een nieuw decoratief product staat voor een duurzame en efficiënte upcycling van materiaal, waardoor de glasfabriek in staat is een strategische circulaire economie in te zetten en zo bij te dragen aan het creëren van een gezonde relatie tussen natuur en mens. In een artikel schreef LYNN al eerder over dit onderwerp.

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze collectie? Maar weet je niet zo goed of het in je interieur past? Twijfel dan niet om contact op te nemen met LYNN voor een duurzaam en origineel interieurontwerp. Tot snel!

BRONNEN

Foto’s: Geometric by Brokis.