Bob: de kurken kruk met een gezichtje

line
Duurzaam meubel

Kurk? Waarschijnlijk ken je het alleen als de top van de wijnfles. Maar wist je dat je nog veel meer kan met dit materiaal? Ontwerper Michael Sodeau ontwierp een geweldige collectie krukjes van, je raadt het al, gerecycled kurk. Vanaf nu kun je jouw eigen interieur verfraaien met de eenvoudige en vrolijke ‘Bob’. Eenvoudig te spotten, want het snoetje van dit meubel maakt iedere dag goed. Bovendien heeft ‘ie een heleboel goede eigenschappen en is vooral heel erg duurzaam. Weet jij al waarom?

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Op en top Bob

Michael Sodeau werd in 1969 in Londen geboren. Hij studeerde productdesign aan het Central Saint Martins College of Art & Design, waar hij in 1994 afstudeerde. Hij was een van de oprichters van Inflate en richtte in 1997 zijn eigen ontwerpstudio Michael Sodeau Partnership op. En met succes, want hij werkte o.a. samen met Gervasoni, Livit en Wedgwood. De ontwerper is misschien wel het meest bekend geworden door zijn kurken ontwerp, namelijk Bob. ‘Bob‘ is de nieuwe naam voor de kurken kruk van Michael Sodeau, voorheen bekend als ‘Casper’. Bob heeft misschien een nieuwe identiteit aangenomen, maar hij heeft nog steeds dezelfde vriendelijke charme en bovenal een duurzaam innerlijk.

Kurk is immers een elastisch, licht materiaal dat wordt gemaakt van de schors van de kurkeik. En goed nieuws voor de natuurliefhebbers onder ons: bomen worden bij dit proces niet gekapt! Ze worden enkel om de negen jaar ‘geschild’. Hierdoor leven de kurkeiken ook nog eens langer. Zogeheten kurkeiken worden maar liefst tweehonderd jaar oud. Maar dat is nog niet alles, want kurk heeft nog veel meer duurzame eigenschappen. Misschien twijfel je nog een beetje over kurk als materiaal. Maar geloof me, kurk is echt geweldig. Niet alleen is het een natuurproduct, ook is kurk biologisch afbreekbaarmilieuvriendelijk en multi-inzetbaar. Bovendien is het eenvoudig recycleerbaar. Bob verdient daarom een plekje in de spetterende spotlights. Vind je niet?

En recyclen maar!

Bob is verder een eenvoudige kruk die bovendien volledig is gemaakt van gerecyclede kurk. De afgeronde basis zorgt voor enige beweging en de concave zitting draagt ​​bij aan het comfort. De vingergaten die ontwerper Michael Sodeau toevoegde om het herpositioneren van de kruk te vergemakkelijken, gaven de kruk onbedoeld een persoonlijkheid en dit menselijke kenmerk leidde tot Bob’s associatie met Movement on the Ground, een stichting die vluchtelingen helpt. 10% van de winst van de verkoop van elke Bob gaat direct naar praktische ondersteuning met een menselijke benadering. Met indrukwekkende eco-referenties en een geschiedenis van liefdadigheidswerk, geeft Bob persoonlijkheid aan elke omgeving, alleen of in een menigte.

Bob is gemaakt van kurkkorrels in een natuurlijke of donkere afwerking. De afmetingen zijn (l) 33,5 x (b) 33,5 x 42 (h) cm. Bob heeft een neutraal uiterlijk en past daarom in bijna iedere ruimte. Ben je nou helemaal in de ban van deze collectie, maar weet je niet zo goed of de stukken wel in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN. Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past.

BRONNEN

Foto: Bob by Michael Sodeau.