Bit: klassieke kruk met een moderne en duurzame twist

line
Duurzame kruk voor het interieur

Krukjes: het zijn multifunctionele meubelstukken waar je alle kanten mee op kunt. De een gebruikt het als een bijzettafeltje of plantenstandaard, de ander als een een barkruk, nachtkastje of zitmeubel. Ook fungeert het krukje prima als enkel decoratief object. Een van die meubels die de show steelt op dit moment, is het krukje Bit van het Scandinavische label Normann Copenhagen. Bit is esthetisch, stijlvol en heeft de looks van marmer. Toch is niets minder waar. Zet de (Bit)tergarnituur maar alvast klaar!

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Kruk: het meest veelzijdige stukje …

Krukjes kun je altijd wel ergens kwijt. Bovendien is het de ideale oplossing voor mensen met wat minder ruimte. Zo komt het natuurlijk wel eens voor dat je bezoek krijgt en meerdere mensen tegelijkertijd een zitplek moet aanbieden. Dan is het handig dat je snel wat krukjes erbij pakken. Bovendien is het vrij eenvoudig de krukjes weer op te bergen en ze te gebruiken voor andere doeleinden, zoals plantenstandaarden, barkrukken, nachtkastjes of bijzettafeltjes. Krukjes zijn gewoonweg het ideale stuk voor ieder (duurzaam) interieur.

Een geweldig krukje is de Bit van het Scandinavische label Normann Copenhagen. Bit is een veelzijdige kruk met talloze mogelijkheden voor in huis. Dit stuk is ontworpen door Simon Legald en is geïnspireerd door de duidelijke vormen van monolieten en kolommen uit de Klassieke Oudheid. Volgens de maker kun je Bit gebruiken als sokkel voor een prachtig bloemstuk, als bijzettafel voor een lamp of als geïmproviseerde zitplaats voor die ene onverwachte gast.

Recyclen maar!

De zeer strakke expressie van de kruk wordt doorbroken door een karakteristiek, gespikkeld oppervlak dankzij alle kleine stukjes plastic die in de kruk zijn verwerkt. Het gebruikte plastic is van 100% gerecyclede komaf, zoals afval plastic uit de industrie en het huishouden. Ontwerper Simon Legald gebruikt hiervoor een speciaal proces, waarbij plastic fragmenten worden verhit tot het smeltpunt van 120 graden, maakt het mogelijk om het materiaal talloze malen te hergebruiken en opnieuw te smelten zonder dat de eigenschappen veranderen. Het resultaat? Een unieke diepte en samenstelling die iedere Bit kruk volledig eigen maakt.

Met zijn speelse vorm en fascinerende reeks tinten, zal Bit een gevoel van persoonlijkheid geven aan elke omgeving. Zo past de kruk prima in een etalage, lobby of hotelkamer. Maar ook misstaat hij niet in een normale woonkamer of kinderkamer. Een geweldige kruk, waar je hem ook neerzet. Bit is verkrijgbaar in vier boeiende kleurencombinaties. De hoogte van de kruk bedraagt 42 cm en de breedte 36 cm. Met een gewicht van 4,5 kilo is de kruk overigens eenvoudig te verplaatsen.

Ben je nou ook helemaal in de ban van deze collectie, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN. Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past.

BRONNEN

Foto’s: Bit by Simon Legald & Normann Copenhagen.