Back-up Chair: duurzame stoel in modern jasje

line
Duurzame stoel

Banne is een prachtig merk van Nederlandse bodem. Het designmerk is onderdeel van het populaire designlabel Zuiver en richt zich in het bijzonder op verduurzaming. Je vindt bij Banne dan ook ietwat onconventionele designstukken die worden geproduceerd met het oog op lange termijn. Zo gebruikt het label o.a. stoffen van gerecyclede komaf. Een van die toonaangevende meubelstukken is de nieuwe Back-up Chair. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens voor je rug!

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Nieuw Dutch Design

De Nederlandse ontwerper Peter van de Water heeft voor het Nederlandse designlabel Banne de simpele maar elegante Back-up stoel met armleuning ontworpen. De moderne Back-up stoel heeft alles in huis: een simplistische vormgeving, hoogwaardige materialen en een zeer tijdloos karakter. Deze Dutch Designstoel sluit daarmee perfect aan in menig interieur: van een moderne woonstijl met naturelle kleuren tot een klassiek interieur met een donker kleurenpalet. Het ontwerp van de stoel voegt zich moeiteloos in de dynamiek tussen werken en wonen en past daarom in zowel de particuliere als zakelijke markt.

De Back-up eetkamerstoel is innovatief in zijn materiaalgebruik. Zo is de stoelzitting vervaardigd uit een bijzondere grondstof, namelijk van een selectie uit duurzame stoffen van o.a. gerenommeerd stoffenmerk Kvadrat. De stoffering bestaat uit 60% gerecycled polyester en 40% polyester weefsel. Daarnaast is het frame gemaakt van buizen met een poedercoating dat extra lang mee gaat in de tijd. Al met al is het een charismatisch object, waarin minimalistisch design en structurele vormen samenkomen in een elegante en esthetische stoel die zich eenvoudig aanpast aan elke omgeving.

Van ontwerper naar ontwerp

Peter van de Water is winnaar van de Dutch Design Award 2019. Zijn werk is gebaseerd op sterke, vastberaden ideeën, waardoor zijn ontwerpen een herkenbare, vaak iconische esthetiek krijgen. Peter werkt vanuit zijn studio in zijn geliefde wijk West-Amsterdam en is gepassioneerd over het veranderen van de mentaliteit van de industrie rond duurzaam design. Nieuwe ideeën zijn essentieel, maar ze moeten leiden tot producten die lang meegaan, niet alleen qua constructie, maar ook qua uiterlijk. Door zijn rigoureuze aanpak verenigt Peter vorm, functie en constructie om objecten te creëren die zowel nieuw als op de een of andere manier ook tijdloos zijn.

De multifunctionele Back-up stoel is verkrijgbaar in diverse kleuren en zelfs in een variant zonder armleuningen. Ben je nou ook helemaal in de ban van dit product, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past. 

BRONNEN

Foto’s: Back-Up Chair by Banne.