AUPING VIERT EERSTE CIRCULAIRE MATRAS

line
Circulaire matras Evolve

In Nederland alleen al worden elk jaar ongeveer 1,5 miljoen matrassen afgedankt en weggegooid. In Europa zijn dat er zelfs 35 miljoen en in de Verenigde Staten 20 miljoen. Veel matrassen worden verbrand of eindigen op de vuilstort. Bij Auping willen ze dat graag anders doen. Daarom bracht het op 1 mei wel een heel bijzonder product op de markt: Auping Evolve, het eerst volledig circulaire matras ter wereld. En dat mag gevierd worden!

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie

AUPING DROOMT DE TOEKOMST IN

Een matras is wellicht niet het meest spannende interieurproduct, maar wel een van de belangrijkste voor onze gezondheid. Slapen doen we namelijk allemaal het liefst op een fijne maar duurzame matras. Auping is misschien wel de meest bekende beddenfabrikant. Hoogstwaarschijnlijk herriner jij je het Auping Auronde bed nog van ontwerper Frans de la Haye. Deze designklassieker uit 1973 zorgde voor grote naamsbekendheid voor de beddenfabrikant uit Deventer. Maar Auping is natuurlijk veel meer. Het zegt dan ook dat het droomt van een betere en duurzame wereld.

”De wereld is mooi, maar kan best wel wat meer liefde gebruiken. Meer liefde, meer aandacht en meer rust. Want een uitgeruste wereld is een mooiere wereld.”

Auping doet er alles aan om de wereld wat meer te laten uitrusten. Zo slaat het bedrijf in de zomer de warmte op die vrijkomt in de grond van hun fabriek. Op deze manier hoeft niemand zijn fleecetrui uit de kast te trekken in de winter. Daarnaast wordt drinkwater alleen gebruikt om te drinken. Voor het doorspoelen van het toilet of het wassen van de handen gebruikt Auping enkel regenwater. Tegenwoordig recyclen ze ook bijna alles: van oude matrassen tot het zaagsel op de grond dat valt tijdens het maken van nieuwe bedden. Maar het meest verbluffende van alles, is natuurlijk de circulaire matras.

DE EERSTE TER WERELD

Dit matras is niet alleen goed voor je nachtrust, het is óók heel goed voor het milieu. Een duurzame wereld, daar dromen we toch allemaal van? Een wereld waarin niks wordt verspild, maar alles wordt hergebruikt voor de volgende generatie. Dat is circulair. Zo werkt Auping toe naar een wereld zonder afval. En hopelijk lukt ze dat. Maar het begin gemaakt met de Auping Evolve: het eerste volledig circulaire matras ter wereld.

EEN DUURZAME DROOM IN VERVULLING

De Auping Evolve is niet zomaar een matras, maar wel een heel speciale. Het is dan ook niet verassend dat juist dit product winnaar is geworden van de Circular Award Business 2019 en de Red Dot Design Award 2020. De Auping Evolve, met recycle label A, wordt geleverd met een zogeheten ‘Circularity Passport’ zodat je weet waar je op slaapt. Naast alle duurzaamheidslabels, is het matras ook uitgeroepen tot best ventilerende matras. Met Auping Evolve gaat er een duurzame droom in vervulling. En kan de consument weer met een gerust hart naar bed.

BRONNEN

Inleidingsfoto: Auping Evolve, Auping.