DUURZAME KERSTCADEAUS VOOR HET INTERIEUR

line
Duurzame kerstcadeaus

De tijd van Kerst is weer aangebroken. En dat betekent natuurlijk dat we weer elkaar blij kunnen maken met cadeautjes! Tegenwoordig dienen presentjes natuurlijk wel zo duurzaam mogelijk te zijn. LYNN heeft daarom een top tien geselecteerd van de leukste en meest ecologisch verantwoorde kerstcadeaus voor het interieur.

TOP 10 VAN LEUKSTE INTERIEURCADEAUS VOOR KERST

  1. Een duurzame kerstboom. Miljoenen kerstbomen verdwijnen elk jaar in de verbrandingsoven. Bij Adopteer Een Kerstboom huur je een kerstboom die gewoon weer in januari wordt teruggeplant. Zo gaan kerstbomen makkelijk meerdere jaren mee. De bomen zijn bovendien allemaal biologisch gekweekt zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen.
  2. Gezellig kaarslicht.Een heerlijk geparfumeerde met de hand gegoten sojakaars. Laat het licht tijdens de donkere dagen maar weer schijnen! Deze zijn wellicht het perfecte kerstcadeau; ze zijn handgemaakt, plasticvrij, van gerecycled materiaal met natuurlijke ingrediënten èn het is ook nog eens helemaal vegan! De kaars is tevens ambachtelijk gemaakt in hartje Utrecht. Dit hernieuwbare product is overigens geïnspireerd op de stijl van een oude vintage apotheek. Wat is een kerstfeest nou zonder kaarsen die ook nog eens heerlijk ruiken?
  3. Voor bij de open haard. Deze hippe tas verdient zeker een plekje op de lijst. Helemaal gemaakt van gerecyclede petflessen. Deze lichtgewicht en duurzame tas van Muurla heeft een viltachtig gevoel en is geweldig voor het opslaan / vervoeren van een scala aan artikelen, binnen en buiten. Bovendien is de tas het ideale middel voor het plaatsen van houtblokken voor de kachel tijdens de koude winterperiode.
  4. Prachtig Kerstboompje. Wil je de kerst zo milieuvriendelijk doorbrengen? Dan zou je deze kerstboom kunnen overwegen. Een geweldige eigentijdse feestelijke decoratie is verkrijgbaar in de kerstkleur zilver en is super duurzaam. Dit kerstboompje is helemaal gerecycled van karton / hout en geeft net dat beetje extra sfeer tijdens de gourmette!
  5. Leuke sokjes. Wat doet een sok in een interieur? Goede vraag! Deze sokken zijn natuurlijk een echte blikvanger wanneer ze aan de open haard worden gehangen. De sokken zijn gemaakt van 75% GOTS gecertificeerd biokatoen, 2% elasthan en 23% ECONYL van o.a. gerecycleerde visnetten. Door het kopen van deze sokken, draag je overigens bij aan een schonere zee; red je levens van vissen en steun je tegelijkertijd de organisatie die zich hiervoor inzet.
  6. Rode kerstster. Deze kerstster is helemaal gerecycled van papier en past dus in een duurzaam kerstinterieur. Perfect voor grotere bomen. Je kunt ze eventueel ook leuk groeperen voor het raam of etalages. Ook nog eens fair-trade.
  7. Vintage kerstballen. Deze prachtige vintage kerstballen schijnen als een parel in de kerstboom. Deze zwarte ietwat gedurfde ‘cones’ zijn vormgegeven in een dramatisch antieke stijl en hebben een royale afmeting.
  8. Een kerst-rode vaas. Deze druppelvormige vaas is gemaakt van 100% gerecycled glas en verandert van kleur naarmate het licht in de kamer verandert. De vazen staan prachtig alleenstaand of voeg gewoon wat kersttakken toe.
  9. Warme deken. Deze vintage deken is gemaakt van een rode sari met gele bloemen aan de ene zijde, de andere zijde is groen met diverse kleuren bloemen. Omdat de dekens gemaakt zijn van gerecyclede sari’s is elke sprei uniek, er is er dus maar één van gemaakt. Dit dekentje houd je zeker warm tijdens de koude winterdagen. Kruip er gezellig met z’n allen onder en voel de kwaliteit van deze fair-trade en ook nog eens 100% gerecyclede deken.
  10. Jaren ’70 krans. Voeg wat boho vibes toe aan je huis met deze prachtige handgeknoopte macramé krans. Gemaakt van 100% gerecycled natuurlijk katoenen touw en houten lus. Hang dit werkje aan de muur met wat groene takjes erin. Of plaats het item op een tafel met wat groen als middelpunt.