ZELFVOORZIENEND MET EEN INDOOR ‘SMART GARDEN’

line
VEGGER GROENE SMART INDOOR GARDENS

Wil jij ook zo graag gewassen binnenshuis kweken zonder moeite? Neem dan een kijkje bij VEGGER. Dit innovatieve bedrijf levert diensten en producten om op een lokale manier groenten te verbouwen door middel van zogeheten hydroponische systemen. Zelfvoorzienend worden is nog nooit zo makkelijk geweest! Het zou dan ook niet lang meer duren voordat we de smart indoor gardens overal om ons heen gaan zien.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurmerk uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

VERS VAN DICHTBIJ

De Vegger Smart Indoor Gardens zijn voedsel-productiesystemen die tot stand zijn gekomen door het samenvoegen van architectuurontwerpen en geavanceerde landbouwmethodes. Het Vegger team bestaat dan ook uit een groep jonge specialisten in architectuur, design, plantenkunde, voeding en gezondheid. Mede dankzij Vegger heeft het interieur van nu, straks een duurzame toekomst!

Vegger ontwerpt, produceert en realiseert producten voor een groen en gezond interieur. Bovendien kunnen deze helemaal aangepast worden aan de wensen van de klant en de specifieke locatie. Zo zijn er specifieke systemen voor het verbeteren van de leefomgeving in kantoren, restaurants, verzorgingstehuizen en scholen. Het kweken van water in plaats van aarde zorgt voor een schone manier van moestuinieren zodat het gebruik van pesticiden volledig uitgesloten wordt. Op deze manier kun je dus simpelweg verse kruiden en groenten in je eigen huis kweken, zonder gedoe.

HET (BINNEN)HOF VAN EDEN

De Indoor Gardens zijn verdeeld in totaal vier systemen, namelijk de Vegger groenten, – de Vegger klim op, –  de Vegger wand,- en het Vegger model 3. De Vegger groenten is speciaal in het leven geroepen om gewassen binnen te kunnen verbouwen. De Vegger klim op is er voor liefhebbers van klimplanten- en de Vegger wand is speciaal voor mensen met weinig ruimte. Het laatste model bestaat uit een schuifbaar geavanceerd hydroponisch systeem met 6 niveaus voor het eenvoudig kweken van verse gewassen met bijbehorende ondersteuning. Alle vier systemen werken via een smartphone app en zijn verstelbaar of volledig modulair. Deze futuristische tuintjes geven ons als het ware een kijkje in een mogelijke duurzame toekomst.

VERBETEREN VAN LEEFBAARHEID VAN LOCATIES

Misschien nog interessanter is dat de indoor gardens van Vegger geschikt zijn voor zogeheten ‘healing environments‘. Maar wat houdt die term precies in? ”Een healing environment is een (fysieke) omgeving die zich er op richt om het welzijn van patiënten, familie en werknemers te bevorderen en hun stress te verminderen.” Groente- en kruidenplantjes zien groeien en bloeien, de geur opsnuiven, even proeven of wat oogsten voor de avondmaaltijd is natuurlijk super fijn en bovenal erg gezond. Dankzij de toepassing van dit geweldige systeem zijn mensen nu gezonder en hebben minder medicijnen of slaapmedicatie nodig.

De tuinen zijn tevens volledig geïntegreerd in binnenhuisarchitectuur. Het zijn dus geen lelijke systemen die het interieur voorgoed verpesten. Het strakke en modulaire design van Vegger maakt de kweeksystemen dus geschikt voor ieder duurzaam maar bovenal stijlvol interieur. Bovendien kun je een paar weken op vakantie, want de tuin is immers ‘smart’ genoeg zichzelf te bewateren! Hoe leuk is dat?