PLATFORM RONDOM DUURZAAMHEIDSVRAGEN

line

­­­­In 2010 lanceerden Liane Rosslet en Sarah K het eerste supercyclers-project waarbij het meest weggegooide en lelijkste afvalproduct, het welbekende plastic zakje, werd omgetoverd in een delicaat gekleurd bakje. Het doel – dat inmiddels het belangrijkste principe van supercyclers is geworden, was om afgedankte spullen weer wenselijk te maken.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurmerk uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

OVER SUPERCYCLERS

Ontwerpster en curator Sarah K wilde duurzaamheidsvraagstukken rondom het ontwerpen aanpakken. Door zich enkel te richten op duurzame designers met een hoge esthetische waarde, is er een geheel nieuw platform ontwikkeld met de naam Supercyclers: een nog steeds groeiende verzameling aan ontwerpers die zich allemaal richten tot het bouwen van een duurzame toekomst.

Supercyclers is dus hip & booming. Zo etaleert het werken van ontwerpers over de hele wereld, die de toon zetten voor de rest van duurzaam interieurdesign. Het duurde daarom ook niet lang tot Supercyclers zich ontkiemde tot een internationaal designmerk dat nu samenwerkt met ontwerpers van wereldklasse.

HOOGWAARDIG DUURZAAM DESIGN

Namen als Ben Blakebrough, Tamara maynes, Andrew Simpson zijn nog maar enkele voorbeelden van designers die het platform versterken. Het Nederlandse duo Meike Meijer uit Eindhoven heeft tevens naam mogen maken op het Superyclers platform.

”Als ontwerper word je opgeleid tot probleemoplosser, het zou daarom onze taak moeten zijn nu ook de grootste problemen van de aarde aan te moeten pakken. ”

”Als ontwerper word je opgeleid tot probleemoplosser, het zou daarom onze taak moeten zijn nu ook de grootste problemen van de aarde aan te moeten pakken. De milieuproblemen van vandaag zijn grotendeels veroorzaakt door een gebrek aan lange term visie,’ zegt Sarah. ‘En het is nu aan ons om dat te veranderen!”

KIEKEN WAARD!

Kortom, Supercyclers is een toonaangevend bedrijf dat zich concentreert op vooruitstrevende ontwerpers. Het hoopt uiteindelijk mensen te kunnen aansporen om anders te gaan denken. Hun doel is dan ook dat er steeds meer innovaties komen op het gebied van duurzaam ontwerp zodat we de toekomst met een positief gevoel aan kunnen gaan. Yallah!

1. HIPPE KOFFIEKOPJES | HUSKEECUP BY VERT DESIGN

Ben je op zoek naar wat te gekke kopjes? Dan is de HuskeeCup wellicht iets voor jou. Deze prachtige zwarte koppen zijn bedoeld voor zowel diner- als afhaalbekers en het materiaal is afkomstig van een eco-composiet polymeer met 33% koffieboonschil. De cup is tevens bedoeld als eerste ‘swap’-systeem ter wereld voor cafés en consumenten.

2. WARME PLAIDS | SELJAK BLANKETS BY SELJAK

Deze dekens vaan gereyclede wol zijn gemaakt van wolrestanten. Gemaakt met 70% gereyclede Australische merinowol en een 30% mix van gereyclede alpaca, mohair en katoen voor het luxe karakter van de deken. Nadat de dekens een lang, avontuurlijk leven hebben gehad, haalt Seljak ze ook nog eens op via een CO2-neutrale koeriersdienst. Terug in de wolmolen worden ze versnipperd en tot nieuwe garens gesponnen voor toekomstige dekens.

3. ROZE SALONTAFEL| NEWSPAPER WOOD

Krantenhout is een nieuw materiaal ontwikkeld door het Nederlandse merk Vij5 en ontwerper Meike Meijer. Deze prachtige stijlvolle salontafel is gemaakt van afgedankte kranten die zijn samengeperst met eco-lijn en doet ons denken aan het geweldig natuurlijke materiaal hout.