STUDIO PERSPECTIVE ZET IN OP GROENE MARS

line

Duurzame ondernemingen schieten als paddestoelen uit de grond. Hoe geweldig is dat? Neem een voorbeeld aan Studio Perspective; dit online platform is de ideale plek voor duurzame interieurliefhebbers. Zo vindt je er Dutch design, lokaal en sociaal ondernemerschap met een uniek planetproof verhaal. LYNN keek mee achter de schermen van dit magnifieke merk.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurmerk uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

EEN ZONNIG VOORUITZICHT

Studio Perspective is een online platform waar je sociaal en duurzaam gemaakt Dutch Design ontdekt. Perfect voor liefhebbers van het persoonlijke interieur. Het is de plek van o.a. handgemaakte tafels en hanglampen tot woonaccessoires en duurzame kasten. Ook heeft het label een unieke collectie prachtige stoelen en sustainable krukken. Door niet met voorraden te werken, verspilt het niet en kan het beter te werk gaan. Studio Perspective gelooft in een inclusieve samenleving, waar een plekje is voor iedereen. Veel van hun Dutch Design meubilair wordt dan ook gemaakt door sociale ondernemingen. Zo koop je creaties met een speciaal verhaal en draag je direct bij aan een betere toekomst.

Het begon allemaal in het jaar 2017, toen Annet Mulder met Studio Perspective in leven blies door makers in de werkplaatsen te ondersteunen hun fraaie producten te verkopen. Hoe leuk is het wanneer je mensen kunt overtuigen van het feit dat mensen met een ‘arbeidshandicap’ toch wel daadwerkelijk in staat zijn om behoorlijk wat te kunnen? Het lukte Annet deze mensen in het zonnetje te zetten doordat ze door Studio Perspective eindelijk de waardering kregen die ze verdienden. Als koper van dit label krijg je bovendien een uniek design product met dus een geweldig persoonlijk verhaal en de maker krijgt tegelijkertijd een beter toekomstperspectief. Een echte win-winsituatie.

TOPPERS UIT DE COLLECTIE

1. De Cero Side Table laat zien dat je textielafval kunt omzetten in unieke, duurzame, milieuvriendelijke en vooral hoogwaardige producten, in plaats van het te vernietigen. De salontafel is een sprekend object en laat zien hoe van deze gerecyclede materialen een uniek designmeubel wordt gemaakt. De textielvezels zijn te zien als de nerven van een marmeren tafelblad. Elke tafel is daarom uniek en one-of-a-kind. Duurzaam marmer, gemaakt van textiel!
2. De Recast van Waarmakers is een prachtig iconische wandverlichting. Het composietmateriaal komt van het productieafval van de voorgaande serie. Alle restanten worden opnieuw in het productieproces ingevoegd en bepalen het karakter en de textuur van elk afzonderlijk met de hand gemaakt stuk. Daardoor ontstaat een kleurrijke structuur, die iedere keer anders is. Bij iedere serie ontstaat een complexere en bijzondere nieuwe structuur. Je haalt dus altijd een uniek design in huis. De lampen worden met de hand gemaakt in Amsterdam en is leverbaar in drie prachtige kleuren, Blossom Pink, Galaxy Black en Pistachio Green. Je kunt naast de LED opaal ook kiezen voor de Recast Clear met een heldere verlichtingsbuis
3. K’willeminhuis De Ronde Kandelaar is een industriële design kandelaar van metaal. De kandelaar is authentiek met een verfijnde uitstraling en staat daardoor prachtig in ieder interieur! Dit komt doordat elk object met de hand gebogen wordt van verschillende restanten dun rond ijzer. Dit gebeurt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Elk item creëert impact én is uniek! Je kunt kiezen uit drie afmetingen en kleuren.

HET PERSPECTIEF?

Na de eerste succesvolle opstart, heeft in 2020 heeft Irene Smit het bedrijf overgenomen. Met haar ervaring in e-commerce, voorliefde voor interieur en drive om iets te kunnen betekenen voor anderen in deze wereld, wilt ze van Studio Perspective dé plek voor Sociaal en Duurzaam Dutch Design maken. Maar wat houdt dat precies in? Sociaal staat voor samenwerken met sociale werkvoorzieningen. Het label biedt werk en werkervaring aan mensen met een verminderd arbeidsvermogen. Studio Perspective vindt dat iedereen recht heeft op waardevol werk en daarom een kans verdient op de arbeidsmarkt.

”Duurzaam design in de schijnwerpers”

Het stukje duurzaamheid zit hem vooral in de producten die worden gemaakt van duurzame (rest)materialen. Daarnaast werkt het samen met ontwerpers die steeds vaker met afval een geheel nieuw product creëren. Door deze zogeheten upcycling krijgt een product een tweede leven en dus een nieuwe functie. Zo wordt er efficient met alle bestaande materialen omgegaan. Bovendien door enkel met Nederlandse merken in zee te gaan, is er hierdoor minder transport nodig. Zo creëert het minder CO2- en tegelijkertijd meer werkgelegenheid voor mensen uit de lokale omgeving.

Hun perspectief? Een groenere, bewustere en sociale wereld! Studio Perspective hoopt iedereen blij te maken met hun producten. De makers in de sociale werkplaats, de Nederlandse ontwerpers, wij en zeker ook de klanten. Hoor jij daar vanaf nu ook bij? LYNN in ieder geval wel! Ben jij nou ook helemaal in de ban van dit duurzame interieurmerk? Maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon even contact op met LYNN. Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past. Tot snel!

BRONNEN

Foto’s: Foto by Studio Perspective

0 reacties op “STUDIO PERSPECTIVE ZET IN OP GROENE MARS

  • Mooi platform. Ik herken het een en ander uit het interieurontwerp dat je voor mij maakte.
    Als je eenmaal bewust bent van duurzaamheid en gezonde materialen en je hebt de luxe om het je te veroorloven, dan heeft het voorgoed je kijk op spullen veranderd.

Comments are closed.