RUG SOLID: GEDEGEN KWALITEIT UIT DENEMARKEN

line
Duurzaam vloerkleed

Als interieurontwerper ben ik gek op vloerkleden! Want zonder een vloerkleed worden meubels al gauw losse onderdelen. Daarnaast zorgt zo’n kleed voor extra warme en sfeer in het interieur. Maar hoe vind je nou het perfecte vloerkleed voor jouw duurzame interieur? No worries. Het Deense label Rug Solid maakt namelijk handgeweven vloerkleden gemaakt uit duurzame materialen voor iedere ruimte.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurmerk uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

WAAROM EEN VLOERKLEED?

Een vloerkleed is de heilige graal van het interieur. Hoezo? Ten eerste zorgt een vloerkleed voor het afbakenen van een ruimte. Wanneer er geen vloerkleed ligt, kan dit leiden tot een onrustig totaalbeeld. Zonder een vloerkleed worden meubels namelijk al snel losse onderdelen. En geloof me, dat wil je niet. Vloerkleden hebben echter nog veel meer voordelen. Ze geven niet alleen kleur en sfeer in je huis, ook heeft het een positief effect op je gemoedstoestand. Vloerkleden verbeteren de akoestiek, werken warmte-isolerend en zorgen voor meer ruimtegevoel en beter wooncomfort.

Genoeg redenen om een vloerkleed aan te schaffen. Maar helaas zijn ze niet allemaal even duurzaam. LYNN zocht in een eerder artikel al het verhaal achter de vloerkleden uit en welke wel geschikt zijn voor een ‘planet proof’ interieur. Maar sinds vandaag is daar een nieuwe naam bijgekomen, namelijk Rug Solid: Handgeweven vloerkleden gemaakt uit duurzame materialen.

DUURZAAM DESIGN IN EEN SOLIDE JASJE

Tina, oprichtster van Rug Solid, zag in 2009 een fascinerende documentaire over hoe de mens het ecosysteem verpest waarin wij leven. Deze documentaire maakte een flinke indruk. Zo besefte ze dat zij zelf ook deel uitmaakt van deze consumptiemaatschappij met dergelijke gevolgen voor onze planeet. Zo startte ze in 2012 met haar eigen bedrijf Rug Solid. Tegenwoordig staat het bedrijf bekend om de meest prachtige vloerkleden uit enkel duurzame materialen. Daarnaast is ieder vloerkleed 100% Deens design. Ideaal voor de Scandinavische interieurliefhebbers onder ons.

”Treat your home – and the planet”

De ‘Cotton Collectie’ (met modieuze materialen) bestaat bijvoorbeeld uit katoen dat afkomstig is van restanten uit de mode-industrie. De restanten worden in diverse categorieën gesorteerd om consistente kleuren te creëren. Als de kleur opnieuw dient te worden geverfd, wordt de stof geverfd met ASO FREE-kleuren die vrij zijn van schadelijke chemicaliën. De anti-slipmatten worden dan weer gemaakt uit jute, een biologische en duurzame plant.

Tina gelooft in het maken van fraaie vloerkleden die zijn voorzien van een degelijke kwaliteit zonder je daarvoor schuldig te hoeven voelen. Hoewel het label enkel duurzame materialen gebruikt, betekent dit niet dat het op kwaliteit en duurzaamheid achteruit gaat. Integendeel: ieder vloerkleed is voorzien van een gedegen kwaliteit en ontwerp!

Het leuke van dit merk is dat ze vloerkleden hebben in alle soorten en maten. Ben je op zoek naar een neutraal kleed? Dan is bijvoorbeeld de cotton collectie wat voor jou. Heb je echter een kleed nodig dat de show steelt en zorgt voor een spetterende blikvanger? Kijk dan eens bij de Illusion collectie of de Jungle Tiger Rug. Ben je ook nieuwsgierig geworden naar dit product? Maar weet je niet zo goed hoe dit product te combineren met z’n omgeving? Twijfel dan niet om contact op te nemen met LYNN voor een vrijblijvend interieuradvies op maat. Tot snel!

BRONNEN

Foto’s: Illusion, Terra Cotta, by Rug Solid.