REVOLUTIONAIR SHOPPEN IN DENEMARKEN

line
Shoppen voor een duurzaam interieur

Plastic fantastic? Yeah, right. Ons plastic ongenoegen wordt steeds groter terwijl dit vreselijke product zich opstapelt in een gigantisch en wereldwijd milieuprobleem. Oceanen, bossen en de natuur gaan naar de knoppen- als we het nu niet aanpakken. Tijd om het heft in eigen handen te nemen, vindt interieurmerk SMALLrevolution. Bij de aanschaf van een van hun producten, maak je direct deel uit van een radicale duurzame revolutie.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurmerk uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Viva la revolución 

Wist je dat we wereldwijd meer dan 400 miljoen ton plastic afval per jaar produceren? Dat is te gek voor woorden. Bovendien wordt heel veel van dat plastic ook nog eens gewoonweg verbrand- waarbij de milieuschade nog eens wordt verdubbeld. Het is een schande hoe weinig plastic afval er gerecycled wordt. Gelukkig staan er overal ter wereld initiatieven op om wat aan dit probleem te doen, want een beter milieu begint immers bij jezelf. Dat dacht het nieuwe interieurlabel SMALLrevolution; klein beginnen en groots eindigen.

Nog maar weinig mensen weten dat plastic 5 tot 7 keer kan worden gerecycled. SMALLrevolution, een start-up geboren uit de ontwikkelingsdoelen van de VN, wil daar verandering in brengen. Dit Deense bedrijf is in 2019 opgericht door Arendse Baggesen en Mie Mogensen. Het is een multidisciplinair team dat sterk bezig is met duurzaamheid en grenzen verlegt als het gaat om circulariteit en gerecycled plastic. Het is een team dat ervan houdt om de meeste soorten plastic afval te testen en om te zetten in nuttige en mooie ontwerpen. Een prima merk dat bewijst kunststof afval om te kunnen toveren naar waardevolle interieurstukken. Oud plastic is voor dit label een regelrechte goudmijn, want slechts in één handomdraai maakt van stapels verpakkingen, melkbussen, lotioncontainers, medische hulpmiddelen geweldige items voor jouw geweldige duurzame interieur.

CIRCULAIRE WERKWIJZE

Maar hoe komt dit bedrijf aan al dit plastic? Gemakkelijk. SMALLrevolutuion werkt nauw samen met afvalbeheerders, de plastic industrie, bedrijven en ontwerpers voor een radicale en duurzame ommezwaai. Het resultaat? De meest fraaie producten uit gerecyclede content, zoals eco-friendly bijzettafels, krukken, bloempotten en andere accessoires voor iedere ruimte in huis.

SMALLrevolution mengt geen plastic soorten en voegt geen pigmenten of hars toe. Zo zorgen ze ervoor dat hun producten opnieuw gerecycled kunnen worden wanneer ze niet langer een SMALLrevolution product zijn. In een eerder artikel schreef LYNN over wat de circulaire economie precies inhoudt en wat dit betekent voor ons interieur. SMALLrevolution probeert circulariteit de wereld in te slingeren door de volgende punten:

  1. Documenteren van de ecologische voetafdruk en CO2-reductie door gerecyled plastic.
  2. Het omzetten van plastic afval of productie van zogeheten ‘dead stock’ producten in circulair ontwerp op maat.
  3. Het mogelijk maken om zich aan te sluiten bij zogenaamde gesloten circuits waar plastic meerdere keren wordt gerecycled.

Zo wordt bijvoorbeeld dit prachtige bijzettafeltje gemaakt van blauwe waterflesjes,- wordt het groene krukje geproduceerd uit groen aluminium,- het mooie terrazzo uit cosmetische containers en het gele interieurstuk van gele buizen uit de industrie. Hier kun je alle items shoppen.

Ben jij ook helemaal in de ban van dit Scandinavische merk, maar ben je nog op zoek naar een interieurontwerper voor jouw perfecte interieur? Neem dan contact op met LYNN voor een interieuradvies op maat. Tot snel!

BRONNEN

Foto’s: Mabel By SMALLrevolution