PAMONO VINTAGE DESIGN VOOR UNIEK INTERIEUR

line
Pamono Vintage Interior

Vintage. We willen tegenwoordig allemaal vintage. Want, wat is er nou leuker dan een huis vol eigenaardigheden en fraaie snuisterijen? Pamono weet als geen ander wat de term vintage inhoudt. Deze unieke (online) marktplaats is gespecialiseerd in de meest onderscheidende Treasures en Eye-Catchers.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurmerk uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

DE WERELD VAN PAMONO

Pamono is ontstaan na de fusie van twee aparte websites, beide waren gewijd aan het vinden van onderscheidend vintage en hedendaags design. Vanaf 2015 hebben de eigenaren hun krachten gebundeld voor het go-to platform dat zich toelegt op het beste in designhandel- en cultuur. Bij Pamono zit je gebakken voor ultieme designobjecten uit onze geschiedenis. Maar dat is nog niet alles.

”Pamono allows us to access a varied, first-class catalog of products. Plus their concierge service does everything to fulfill our needs quickly, allowing for a smooth and successful purchase every time.”

Zo heeft dit bedrijf zich ook nog eens toegespitst op de verhalen achter het product. Hoewel hun verzameling vintage objecten al een goed leven hebben geleefd, komen ze er zelfs nog een paar tegemoet! Dit komt doordat producten zowel een ongeƫvenaarde schoonheid als een diepe ziel bezitten. Pamono selecteert enkel alleen de beste stukken, collecties, en gidsen. Bovendien valt er elke dag iets nieuws te ontdekken.

WINKELEN BIJ PAMONO

Pamono is de ideale plek voor als je op zoek bent naar iets fris en bijzonders. Ruimten zoals woonkamers, keukens, kantoren etc. zijn een aangewezen bron voor vintage objecten die zijn samengesteld uit een internationaal scala van spraakmakende en underground galerijen, winkels, redacteuren, ambachtslieden en ontwerpers. Daarnaast zijn de professionals achter Pamono gepassioneerd door hun producten met een verhaal. Ze geloven dat het beste ontwerp meer is dan alleen functionaliteit; het is gemaakt door visionaire geesten en bekwame handen, en helpen de consument met het voltooien van een formidabel interieur.

KENNIS IS OM TE DELEN

Naast het shoppen van geweldige producten, kunnen mensen zonder geld zich er ook prima vermaken. Zo is het team van Pamono speciaal samengesteld om passie voor design met interieurliefhebbers te delen. Je kunt er terecht voor de meest interessante interviews met gevestigde en opkomende ontwerptalenten. Ook vind je er verhalen over fabrikanten, makers, musea, gallerijen, winkels en de lange geschiedenis van design. Hier ontdek je de mensen, plaatsen en dingen die het gesprek van gisteren en vandaag vormgeven.

GROEN DOEN

Maar wat maakt dit bedrijf eigenlijk zo duurzaam? Pamono is een van die shops die globaal meewerkt aan het ontstaan van een groen interieur. Dit wil zeggen dat het zich focust op de consumptie van gerecyclede producten voor onze inrichting, door middel van vintage. Dit soort artikelen worden gerecycled, upcycled en hergebruikt. Ze zijn meestal goed gemaakt en gebouwd voor een lang leven, ideaal om door te geven aan de volgende generatie in plaats van het weg te gooien.

Vintage is gewoonweg een chique woord voor tweedehands, dat meestal wordt gebruikt voor authentiek design van minimaal 30 jaar oud en meestal uit de vijftiger, zestiger, zeventiger en begin jaren tachtig stammen. Vintage is echter niet dezelfde term als retro, want bij deze laatste gaat het om design dat lijkt op artikelen uit dezelfde periode maar opnieuw zijn geproduceerd. Retro design is dus niet per se duurzaam.

Let er wel op dat je ‘vintage‘ of ‘antiek‘ shopt, want ‘contemporary‘ is niet per definitie duurzaam!

TOP 3 MOOISTE VONDSTEN

  1. Terje Ekstrom for Stokke – Norwegian Sculptural Ekstrem Chair

2. Michel Ducaroy for Ligne Roset – Blue navy Microfiber

3. Gaetano Pesce for B&B Italia – Series up 5-6 Armchairs

Niets bij Pamono is alledaags, maar er is zeker voor ieder wat wils!

BRONNEN

Inleidingsfoto: Chair, furniture, table by Nicola Bushuven