MODULAIR ZITTEN MET MODUPLUS SOFA’S

line

Circulariteit wint aan populariteit. Nederland gebruikt 20 procent minder materiaal dan in 2000, blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook is er sprake van toename van activiteiten gericht op reparatie en hergebruik van producten en materialen. Dit duidt op een toenemende aandacht voor de circulaire economie. In de interieurbranche is het label Moduplus het grote voorbeeld. Sit back & relax.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurmerk uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

EEN PLUS VOOR HET INTERIEUR

Duurzaam interieur design ligt de ontwerpers van Moduplus aan het hart, logisch dat vanuit die visie een circulair zitsysteem is ontstaan. Dankzij een simpele abonnementsvorm, onder het mom van ‘zitten-als-service’, worden gebruikte materialen ‘geupcycled‘ in nieuwe banken. Zo behouden grondstoffen hun waarde en tegelijkertijd vechten we tegen afval en verspilling. Belangrijk feit is dat het label ondertussen is opgenomen in de bibliotheek van het INSIDE/INSIDE platform waar LYNN eerder over schreef.

DESIGN MET EEN GROEN HART

Maar hoe gaat dat precies in z’n werk? Nou, simpel. In de ontwerpfase is al nagedacht over reparatie en hergebruik in de zogeheten: ‘design to re-use and repair’. Moduplus is ontwikkeld met duurzaamheid als uitgangspunt door middel van een modulair zitsysteem met dus de focus op hergebruik. Moduplus sofa’s zijn bijvoorbeeld gemaakt uit een verwisselbare hoes zodat bekleding gemakkelijk te reinigen of te vervangen valt. Door de speciale opbouw in lagen kunnen alle gebruikte materialen worden vervangen of gerecycled aan het einde van hun levensduur.

Het Moduplus- ontwerp bestaat simpelweg uit een zitting en een leuning. Maar met juist die twee elementen heb je alles wat nodig is om een ruimte in te richten. Moeiteloos maak je een stoel, een bank, een hoekbank, een lounge set, daybed, ziteiland of een andere gewenste vorm. De losse elementen zijn eenvoudig te verbinden met metalen beugels- zonder dat hier gereedschap voor nodig is.

NIET TE MIN

Met het ‘zitten-als-service’ betaalt de klant per zitplek. In dit geval neemt het label alle elementen terug aan het einde van z’n gebruiksduur. De Moduplus sofa’s zijn extreem licht van gewicht en gemakkelijk te verplaatsen. Hierdoor liggen de productie en transportkosten veel lager. Bovendien is het systeem dankzij z’n minimalistische basisontwerp niet gevoelig voor trends. Daarnaast is de sofa altijd aan te passen door z’n verwisselbare stoffering. Maar er is nog meer: de zogeheten ‘attachments‘ fungeren bijvoorbeeld als diverse (tussen)tafels voor tijdschriften, het nuttigen van drankjes of het gebruik van laptops.

”Innovatief, eindeloos hergebruik en tijdloos”

Het voordeel van zo’n Moduplus bank is dat het op lange termijn zeker goedkoper is. Daarnaast is duurzaamheid ook een belangrijke beweegreden voor de consument om over te stappen op een dergelijk abonnement. Nog een pluspunt is de flexibiliteit dat het zitsysteem met zich meebrengt: je wisselt eenvoudig en goedkoper van indeling en woonruimte. Ook kun je nog net zo vaak van bank wisselen als je maar wilt, zolang je hem maar weer inlevert. Daarmee maakt het servicemodel direct een einde aan keuzestress.

MODUPLUS COLLECTIE

Architectenbureau Ex Interiors heeft, in nauwe samenwerking met Moduplus, de unieke &EX collectie zitelementen ontwikkeld. De zitelementen bestaan uit een zitting, rugleuning en losse kussens en zijn op diverse manieren samen te stellen tot grotere zitelementen met een combinatie van dessins.

De &Ex collectie zitelementen biedt acht verschillende dessins in 4 verschillende kleurgroepen: Indigo, Carmine, Leaf en Stone. Of de combinatie van kleuren en dessins kalm en rustgevend zijn of juist levendig en kleurrijk, de &Ex collectie helpt om een warme en unieke omgeving te creëren, die inspireert!

EEN SUCCESVOL INTERIEUR VOOROP

Voor projecten creëert het merk speciale oplossingen en producten. Het Moduplus zitsysteem is dan ook te vinden op diverse locaties in binnen- en buitenland: van huiskamers, kantoren, wachtruimtes, musea, beurzen, evenementen tot buitenterrassen. Dit systeem is daarom hét antwoord op de groeiende behoefte aan duurzaam en flexibel meubilair; het meest duurzame zitmeubel op de markt. Waarom zou je jezelf dan ook beperken tot één stijl voor de zithoek wanneer je verschillende formaties kunt uitproberen? Kortom, met een sofa van Moduplus houd je alle opties open voor een succesvol interieur.

BRONNEN

Inleidingsfoto: &EX collectie by Moduplus