Marie-Louise Hellgrens Zweedse duurzaamheid

line
Duurzaam meubilair

Marie-Louise Hellgren is een Zweedse ontwerpster met een zeer sterke focus op duurzaamheid. Bij Hellgrens design draait alles om het brengen van mindfulness in ons dagelijks leven door de schoonheid, eenvoud en vibrerende energie die haar producten uitstralen. Marie-Lousie is een internationale pionier binnen de circulaire designbeweging. Met diepe overtuiging is ze een voorloper in het veiligstellen van de toekomst van onze planeet. En wie zou dat niet beter kunnen dan een Zweedse?

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurmerk uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Door de tijd heen

Marie-Louise Hellgren is een gerenommeerd ontwerper met veel bekende en geliefde ontwerpen. Zowel te vinden in de meeste Zweedse huizen als in de permanente collectie van het Nationaal Museum in Stockholm. Diep geïnspireerd door het innerlijke genie van de natuur, en in samenwerking met andere creatieve mensen, blijft Marie-Louise ontwerpen maken die in het heden zeer gewaardeerd worden, terwijl ze ook de weg vrijmaakt voor de toekomst.

Helemaal ZEN

Hellgren werkt met verschillende producten en materialen. Het resultaat is altijd praktisch en heeft de ambitie om ons dagelijks leven te verrijken en ons dichter bij het “nu” te brengen. De creativiteit van Marie-Louises Hellgrens berust stevig op het respect voor de natuur, dat in Zweden tot uiting komt in “Allemansrätten” – een wet die het publiek toegang tot de natuur verleent. Het berust ook op de Zweedse traditie om tafels te dekken, van elkaars gezelschap te genieten en traditie en ceremonies te koesteren. Hellgren werkt zowel met grote internationale bedrijven als met kleinere lokale actoren. Omdat ze zo veelzijdig is, zowel in materiaal als in type producten, kunnen haar vaardigheden worden toegepast in alles van een ontwerp van een kopje tot grote conceptuele opdrachten. Haar werk is een herinnering aan wat echt belangrijk is. Niet de snelle oplossing, de trendy slijtage, maar de geest van ons leven.

Hellgren werkt samen naar een steeds meer groeiende vraag naar nieuwe dingen door afval op een creatieve manier te hergebruiken. Het is een proces waarbij sprake is van alchemie, waarbij het nutteloze nuttig wordt, het onbeduidende significant. In hub LAB testen en experimenteren ze continu met nieuwe materialen en oplossingen. Een creatief onderzoek om unieke en innovatieve ontwerpen te vinden die de toekomst van onze planeet kunnen ondersteunen. Binnenkort zul je zelfs op deze pagina groen kunnen shoppen.

Sindsdien heeft ze een collectie upcycled designs gelanceerd onder haar merk RE:DO en heeft ze in samenwerking met Bjoorn aan verschillende projecten gewerkt, waaronder een prachtige visgraatvloer gemaakt van houtvezels uit afvalmateriaal. Hierboven afgebeeld is een recent meubelstuk genaamd Day One. Het is gemaakt van een upcycled vintage dagbed uit de jaren 50 en bevat ook afvalstof en leer, net als de afgebeelde plaid. Ben je nou helemaal in de ban van deze ontwerpster, maar weet je niet zo goed of de stukken van haar in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN. Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past.

BRONNEN

Foto: RE:DO Upcycled furniture by Magnu Anesund, Tina Hellberg and Marie-Louise Hellgren.