MAKALAUS VINTAGE EN CIRCULAIR INTERIEUR

line

Ben je op zoek naar unieke objecten voor jouw interieur? Neem dan eens een kijkje bij Makalaus. Deze circulaire en vintage webshop is speciaal in het leven geroepen voor onvergelijkbare vondsten. Onvergelijkbaar is het zeker, want alleen hier vind je het beste mid-century meubilair en toebehoren uit de Scandinavische interieurstijl.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurmerk uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie. 

OVER MAKALAUS

Makalaus is een online woonwinkel voor unieke vondsten opgericht door Hilde Talstra. De naam Makalaus komt vanuit het Zweeds en betekent onvergelijkbaar. Maar waarom die Zweedse verwijzing? Simpel. Hilde woonde maar liefst zeven jaar op het Zweedse platteland en juist op die plek leerde ze zogezegd creatief met middelen om te gaan.

”De natuur en lokale gewoontes stimuleerden mij om vanzelf meer circulair te leven.”

Op het platteland was immers geen sprake van een winkel om de hoek. De enigste oplossing was dus om zelf aan de slag te gaan. Gelukkig was daar wel de mogelijkheid om met hartenlust op schatten te jagen. Niet gek dus dat een blokje zwerfhout al snel ging dienen als een stuk gereedschap of een toiletrolhouder.

Natuurlijk leidde het een tot het ander. Nog steeds verzamelt Hilde de meest prachtige en originele stukken voor ons interieur, maar nu wel onder de officiële naam van Makalaus. Bij Makalaus zit je dus goed voor vintage meubilair en circulaire woonaccessoires.

SHOP TILL YOU DROP

Bij Makalaus zijn alle producten van eerdere eigenaren geweest. Ook kun je er items vinden die gemaakt zijn van circulair materiaal. Enkele voorbeelden van accessoires die je kunt shoppen zijn fraaie borden, kussens, vazen, schalen en servies. Tevens zit je er goed voor uniek meubilair voor de kinderkamer. En wat dacht je van deze antieke bidstoel? Met zo’n item in huis ben je zeker van een uniek en boeiend interieur!

CREATIVITEIT, DUURZAAMHEID EN ONDERNEMERSCHAP

Hilde heeft een enorme bewondering voor ontwerpers en ondernemers die tot het uiterste gaan om van restmaterialen iets nieuws te creëren. Creativiteit, duurzaamheid en ondernemerschap zijn dan ook de drie thema’s rondom haar bedrijf.

Net als LYNN maakt Hilde graag de wereld mooier met ethisch ondernemerschap. Daar horen ook de circulaire kussens bij die Hilde helemaal zelf creëert. Nog zo’n dingetje wat wij gemeen hebben: het schrijven van een blog om duurzame ondernemers in de schijnwerpers te zetten. Succes, Hilde!