LABEL/BREED DUURZAAM INTERIEURMERK

line

LABEL/BREED is een duurzaam initiatief gericht op samenwerkingsverbanden op het terrein van de waardeketen. Door partnership ontstaan innovatieve en duurzame designobjecten voor ons interieur.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

OVER LABEL / BREED

Niet alleen LYNN focust zich op een duurzame toekomst. Ook LABEL/BREED uit Amsterdam heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Het initieert samenwerkingsverbanden tussen diverse ontwerpers en fabrikanten, waarbij er op nieuwe manieren gekeken wordt naar de aanpak in fabrieken. Hierdoor ontstaan uiteindelijk geweldige duurzame en innovatieve interieurproducten.

”In tegenstelling tot het gebruikelijke, sequentiële ontwerpproces wordt er in een continue dialoog gewerkt om de kennis en kunde van de ontwerper te versterken met dat van de fabriek en vice versa. De ontwerper is niet beperkt door onmogelijke of te kostbare manieren van produceren en de fabriek wordt uitgedaagd om verder te denken dan de gebruikelijke aanpak. Hierdoor ontstaat in kortere tijd een logischer product, omdat alles wat materiaal, techniek en ontwerper in zich hebben, optimaal benut wordt.”

-Aldus een woordvoerder over het label van Architectenweb.nl.

INTERIEUROBJECTEN MET EEN VERHAAL

Stijn Roodnat, de directeur van het label, heeft een grote passie voor de manier waarop items worden gemaakt. De wereld heeft echter nieuwe werkwijzen nodig. Om deze reden is LABEL/BREED in het leven geroepen. Hierin vinden we samenwerkingsverbanden tussen de maakindustrie en getalenteerde ontwerpers dat tot verbluffende eindprojecten resulteert.

Deze objecten hebben allemaal een eigen karakter en een uniek verhaal. Bij het maakproces gebruikt men de hele keten van afval, volgens richtlijnen uit de circulaire economie. Tevens gaat er geen verspilde energie verloren, omdat technische capaciteit maximaal wordt benut. LABEL/BREED ontwikkelt zich dan ook in een rap tempo en maakt bijzondere designproducten met een origineel verhaal. 

VAN PROJECTEN TOT EEN STIJLVOL INTERIEUR

LABEL/BREED ondersteunt dus deze ontwikkeling volledig: vanaf het initiëren van de samenwerking en het eerste concept tot een eindproduct van de hoogst mogelijke standaard. En dat werpt nu al z’n vruchten af. Neem een voorbeeld aan de gerecyclede koolstofstoel van Marleen Kaptein in samenwerking met LABEL/BREED. Deze design stoel is geheel vervaardigd volgens het samenwerkingsethos van het label. En met groot succes! 

Nog zo’n collector’s item is de VLISCO RECYCLED CARPET van ontwerpster Simone Post. Dit ronde vloerkleed vormt een mooie aanvulling op jouw interieur. Dit figuurlijk maar ook letterlijk circulaire tapijt geeft echt karakter aan een ruimte. Beschikbaar in diverse kleuren en van 100% gerecycled katoen. Is dat niet geweldig?