Kunst-S maakt marmer van plastic afval

line
Duurzaam marmer

Marmer is een luxe materiaal dat al eeuwenlang wordt gebruikt. Het uiterlijk van deze grondstof is zo geliefd vanwege zijn attractieve kleurschakeringen, aders en tijdloosheid. Geen enkel marmerstuk is hetzelfde en dus altijd uniek. Toch is marmer een natuursteensoort, wat wil zeggen dat de grondstof nog altijd moet gewonnen worden. De Nederlandse ontwerpstudio Kunst-S heeft daarom een duurzaam alternatief bedacht waarmee ze platen en andere objecten van maken. Hoe leuk is dat?

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurmerk uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

Circulair plaatmateriaal

Oprichter van Kunst-S Lisanne Kamphuis is in haar afstudeerjaar al begonnen met het ontwikkelen van haar unieke verwerkingstechniek. Hierna volgde de oprichting van ontwerpstudio Kunst-S dat gevestigd is in Nederland. Hun missie is om aan de buitenwereld – maar ook binnen de kunststofindustrie – de schoonheid van plastic afval te laten zien. Daarnaast is het de bedoeling dat hun producten vooral vragen oproepen en uitlokken tot dialoog. Zo hoopt het een steentje bij te dragen aan de circulaire economie die steeds zichtbaarder wordt in onze samenleving.

Kunst-S bestaat uit een team van productontwerpers, beeldmakers en creatieve geesten dat hard heeft gewerkt aan de totstandkoming van een marmerlook-achtig materiaal. Na lang onderzoek, is het nu in staat platen te maken van materiaal dat eruitziet als marmer, maar compleet gemaakt is van plastic afval. Door middel van hun eigen productieproces is Kunst-S nou in staat om dezelfde (visuele) eigenschappen te creëren die dichtbij andere hoogwaardige materialen zoals steen, marmer en keramiek liggen.

Tijdens het materiaalonderzoek, waarbij werd gewerkt met gerecycled plastic, kwam het label tot de conclusie dat werken met plastic afval niet alleen duurzaam is, maar ook kan leiden tot bijzondere kunstwerken die de schoonheid van gerecycled plastic kunnen weerspiegelen. Kortom, plastic afval is eigenlijk een stijlvol, hoogwaardig plaatmateriaal met kunststof kwaliteiten.

Een extra dimensie

Kunst-S levert zowel voor de woon- als werkomgeving. De collectie vazen laten je de pure schoonheid van plastic afval zien. Bovendien kun je de meest prachtige kunst vinden op de website van het designbureau. Ook zijn er mogelijkheden op het gebied van personalisering. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld op maat gemaakte wandstukken te maken met jouw eigen kleurencombinaties, materialen en ontwerp. Prachtig initiatief als je het mij vraagt voor de projectomgeving. Zo geef je je bedrijf een extra statement met gepersonaliseerde artistieke kunstwerken van oud plastic. Ben je nou ook helemaal in de ban van dit merk, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past. 

BRONNEN

Foto’s: Sustainable Design by Kunst-S.