GREENKISS: HET NIEUWE ECODESIGN MEUBILAIR

line
Green Kiss is het nieuwe ecodesign meubelmerk

De interieurbranche begint langzamerhand het belang van duurzaamheid te ontdekken. Op de winterbeurs van Maison&Objet 2020 maakte LYNN kennis met Greenkiss: een bijzonder ecodesign meubelmerk. Het is de perfecte mix tussen perfecte elegantie en duurzaamheid. Dit label gaat daarom nog heel wat harten veroveren. LYNN zocht uit waarom precies.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurmerk uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

GROENE FOCUS

Greenkiss is een nieuw ecodesignmerk van ontwerpers Hubert de Malherbe en Thierry Lemaire, in samenwerking met designer Paolo Castelli. Het label kwam binnen enkele maanden tot leven dankzij een vanzelfsprekende symbiose van vaardigheden. Greenkiss is namelijk zomaar op een willekeurige zomervakantie ontstaan. Het resultaat? Een milieuvriendelijke collectie met maar liefst 20 bijzondere stukken meubilair en verlichting.

De naam Greenkiss heeft een interessante oorsprong. ‘Green‘ herinnert ons aan het feit dat er in de interieurbranche nog veel in te halen valt op het gebied van duurzaamheid. ‘Kiss‘ probeert op een positieve manier consumenten te inspireren in plaats van de alom alarmerende milieuboodschappen. De collectie is geïnspireerd door Italiaans en Frans design uit de jaren ’50 en ’70.

De samenwerking heeft iets heel positiefs, zowel in de materiaalkeuze als in de samenwerking van het complementaire trio. Met name Paolo is uiterst capabel in het zogeheten ‘sourcen‘; hij zoekt uit of de materialen, zoals steen, beton en marmer van duurzame origine zijn. Het merk werkt daarom met hergebruikte, herwonnen of verantwoord geproduceerde materialen. Denk aan gestoffeerd meubilair met poten van B-keuze essenhout, voeringen van milieuvriendelijk rubber en details van jute.

TIJDLOZE COLLECTIE MET GROEN KARAKTER

Het mooiste stuk van de collectie (althans naar LYNN haar mening) is VAO. Een duurzame bank met gebogen vrouwelijke lijnen. Wat zo leuk is aan deze sofa is dat ie geweldig scoort op de zogeheten ‘environmental scorecard‘. Met z’n tweede keus essenhouten poten is het voorzien van een perfecte imperfectie. De vulling is overigens gemaakt van onbrandbaar, milieuvriendelijk rubber met natuurlijke watten. VAO geeft een fijne natuurlijke ambiance door z’n bouclé-wollen bekleding.

Nog zo’n leuk item is de Hyperbol salontafel. Met z’n sculpturale profiel kun je hem niet missen. De metalen poten zijn voorzien van een veelkleurige bovenkant van gerecycled glas en hars. De kers op de taart is een verborgen LED-paneel dat het tafelblad verlicht.

“For us, respect for the environment is essential, but we are not Stakhanovite either. “Being 100% ecological is not possible. With GreenKiss, we offer an uninhibited vision.”

Andere duurzame materialen uit de collectie zijn onder andere gerecycled marmer, glas, hennepvezel en een met hars bekleed oppervlak van gerecyclede stof. Daarbij moet wel gezegd worden dat niet ieder stuk volledig ecologisch is ontworpen. Toch is elk voorwerp gebaseerd op een zorgvuldige selectie van gerecyclede materialen, zoals hout, lokaal keramiek, natuurlijke vezels enzovoort) en ethische productiekanalen.

BRONNEN

Inleidingsfoto: GK Living VAO, GREENKISS, Press Office & Communication.