GEBRUIKTE VLOEREN MET EEN VERLEDEN

line

Wist jij dat een nieuwe houten vloer negatieve gevolgen heeft voor het milieu? Gelukkig bestaat er nog zoiets als de Oude Plank. Dit buitengewone bedrijf is gespecialiseerd in oude houten vloeren. Hiermee geef je een prachtig natuurproduct nog een tweede kans. Op die manier wordt de belasting op het milieu beperkt en is circulair interieur design niet langer meer een utopie.

OVER DE OUDE PLANK 

De Oude Plank levert en monteert al sinds 1993 bijzondere oude houten vloeren in zowel binnen- als buitenland. Van oud eiken houten vloeren, grenen of vuren vloerdelen tot oude gymzaal of visgraat vloeren. In de showroom kun je terecht voor vrijwel elke soort houten vloer in bijna iedere maat. Is dat niet geweldig? 

VLOEREN MET EEN STUKJE GESCHIEDENIS

Het is goed mogelijk dat jouw nieuwe (gebruikte) houten vloer afkomstig is uit een oud kasteel! Oude Plank gaat bij vrijwel iedereen langs die maar een kwalitatief houten vloer te leveren heeft. Kloosters, kerken, pakhuizen en zelfs oude treinstellen horen bij hun repertoire. Het resultaat? Kopers zijn altijd verzekerd van een authentieke, sfeervolle en nostalgische vloer.

‘’BIJ DE OUDE PLANK VIND JE HOUTEN VLOEREN MET EEN VERLEDEN.”

Met een houten vloer haal je natuurlijk direct de natuur in huis. Bijna geen enkele vloer is sfeervoller en mooier dan een houten vloer. Het is tevens aanpasbaar, durabel en tijdloos. Maar de negatieve gevolgen van nieuwe houten vloeren blijven LYNN een doorn in het oog. Gelukkig kunnen consumenten & (binnenhuis)architecten nu dus ook kiezen uit gerecyclede houten vloeren. 

WAAROM EEN TWEEDEHANDS VLOER?

Steeds meer consumenten kiezen voor een duurzamer interieur. Althans, dat denken ze. Maar bij de aanschaf van nieuwe houten vloeren, wordt er wellicht nog niet voldoende nagedacht over het feit dat, verantwoord of onverantwoord, de natuur sowieso wordt aangetast. In een eerder artikel schreef LYNN al over de voor- en nadelen van een houten vloer. 

Naast de fantastische uitstraling en verminderde werking is ook de ecologische verantwoordelijkheid een goede reden om voor tweedehands hout te kiezen. Op deze manier wordt bomenkap minder gestimuleerd en worden er minder bouwmaterialen en grondstoffen verspild. Met andere woorden: een gebruikte houten vloer is duurzaam en past tevens in het circulair interieur design. Bovendien erkennen we hiermee de geweldige potentie en waarde van dit prachtige natuurproduct.

Ben je nog aan het twijfelen tussen wellicht verschillende opties van vloeren? Dan kun je altijd LYNN inschakelen. Neem eenvoudig contact op met LYNN voor een interieuradvies op maat. Tot snel!