ELHO MAAKT NU GERECYCLEDE BLOEMPOTTEN

line
Duurzame plantenpotten van Elho

We willen natuurlijk allemaal zoveel mogelijk groen in huis. Voor al deze bloemen en planten zijn er natuurlijk ook potten nodig. En dat het liefst zo duurzaam mogelijk. Het alom bekende merk Elho maakt daarom designpotten van gerecycled plastic. Maar dat is nog niet alles. Bij Elho hechten ze namelijk een grote waarde aan het ontlasten van het milieu. LYNN zocht uit op welke manieren dit precies wordt gerealiseerd.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurmerk uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

RUIMTE VOOR NATUUR

Elho weet dat natuur gelukkig maakt. Een groen interieur is niet alleen gezond; ook geeft het een flinke energieboost. Toch zijn we tegenwoordig minder omringt met natuur dan vroeger. We zitten meer achter onze schermen, leven in dichtbevolkte steden en hebben minder tijd om erop uit te gaan. Dat betekent echter niet dat we niet kunnen genieten van natuur dichterbij huis. Elho speelt goed in op dat verhaal, met de natuur in hun achterhoofd.

Afval. Voor elho is het pure schoonheid! 
Want met gerecycled plastic maken wij de mooiste designpotten.

Groen begint bij een plant en een plant begint bij een pot. En die pot? Die neemt Elho uiterst serieus. Al 55 jaar. Gebaseerd op de laatste kleur- en vormtrends ontwerpen de zogeheten ‘Dutch Designers’ de fraaiste potten. Dag in dag uit is het succesvolle team op zoek naar nieuwe manieren en slimme oplossingen om de natuur terug in huis te brengen.

WASTE = TASTE

Elho houdt van afval. Niet dat het nog meer afval verwelkomt, maar wél als het gaat om recycling. Daar kunnen ze namelijk niet genoeg van krijgen. Toch slaagt het bedrijf er nog niet helemaal in. Op dit moment is 70% van de grondstoffen die ze gebruiken van gerecycled plastic. Dat betekent alsnog dat het maar liefst 5.600.000 kilo gerecycled plastic heeft verwerkt het afgelopen jaar. Best een prestatie als je het LYNN vraagt. Maar dat is nog niet alles.

Voor het produceren van al die prachtige potten is natuurlijk ook energie nodig. Niet gek dus dat de productie volledig draait met de kracht van Elho’s eigen windmolens in de achtertuin. Nog een leuk feitje: het overgrote deel van de producten zijn in Tilburg lokaal ontworpen en geproduceerd. Designed and made in Holland! En wat blijkt, alle potten zijn op hun beurt ook weer recyclebaar. Trouwens, in diezelfde achtertuin vliegen ook 2 miljoen bijen rond. Elho is dus een prima optie voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame bloemen- en of plantenpot.

BRONNEN

Inleidingsfoto: B.for soft, Elho.