EEN NATUURLIJK HUIS MET PUURKURK

line
Puurkurk

Ben jij ook al zo gek op het gebruik van natuurlijke materialen in huis? Naast hout, sisal en bamboe zien we ook een toenemende populariteit van kurk. Kurk heeft niet alleen een fijne uitstraling, ook is het duurzaam en ecologisch verantwoord. Het bedrijf PuurKurk heeft zich daarom gespecialiseerd in, je raadt het al: kurk voor alle toepassingen rondom het interieur.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurmerk uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

WOONGENOT MET PUURKURK

De jaren zeventig en tachtig zijn helemaal terug van weggeweest! Niet alleen hebben we een comeback gezien van prachtige terracotta kleuren. Ook maakten we afgelopen jaar kennis met een oude bekende: kurk. En nee, het is al lang niet meer oubollig. Maar zeker stijlvol en nog belangrijker: duurzamer dan de meeste materialen ter wereld. Niet zo gek dus dat PuurKurk er een heel bedrijf van op heeft gezet.

Ben je opgegroeid in de jaren ’70 of ’80 dan kon je uiteraard niet om kurk heen. Zo lag het hoogstwaarschijnlijk bij je ouders op de vloer; waren de wanden er mee bekleed of zelfs het plafond. Bij sommigen werd het zo erg dat zelfs de onderzetters van kurk waren. Vrees niet. Want PuurKurk is een bedrijf dat van kurk weer een hoogstaand materiaal maakt en op stijlvolle manieren toepast.

Het label wenst van kurk een tijdloos en populair materiaal te maken. Het verdient immers een beter plekje in ons hart. Zo wilt het kurk ontdoen van z’n stoffige imago en de consument opnieuw kennis te laten maken met het product. Dit doen ze door het aanbieden van een uiteenlopende collectie van dit groene natuurproduct met unieke eigenschappen zowel qua looks als comfort. Zo bestaat het assortiment van PuurKurk uit o.a. uiteenlopende kurkvloeren en kurkwanden. Maar naast de verkoop van kurk, realiseert het bedrijf ook complete interieurprojecten van kurk. Is dat niet geweldig?

DE KURK IS VAN DE FLES

Kurk is een elastisch, licht materiaal dat wordt gemaakt van de schors van de kurkeik. Goed nieuws voor de natuurliefhebbers onder ons: bomen worden bij dit proces niet gekapt! Ze worden enkel om de negen jaar ‘geschild’. Hierdoor leven de kurkeiken ook nog eens langer. Zogeheten kurkeiken worden maar liefst tweehonderd jaar oud. Maar dat is nog niet alles, want kurk heeft nog veel meer duurzame eigenschappen.

”Consumenten zoeken steeds vaker naar ecologische oplossingen bij de inrichting van hun huis.”

Misschien twijfel je nog een beetje over kurk als materiaal. Maar geloof me, kurk is echt geweldig! Niet alleen is het een natuurproduct, ook is kurk biologisch afbreekbaarmilieuvriendelijk en multi-inzetbaar. Bovendien is het eenvoudig recycleerbaar. Kurk verdient daarom een plekje in de spetterende spotlights. Hieronder vind je de complete kwaliteitschecklist van dit product:

  • Anti-allergisch
  • Anti-statisch
  • Geluiddempend
  • 100% natuurlijk
  • Onderhoudsvriendelijk en voor vloeren en wanden ook warmte isolerend
  • Veerkrachtig
  • Vegan
  • Recyclebaar
  • Water afstotend

Maar waarvoor kun je kurk allemaal gebruiken? Kurk wordt in de eerste plaats veel gebruikt als vloerbekleding. Daarnaast zien we veelvuldig gebruik van kurk als wandbekleding. Ten derde kun je natuurlijk ook je plafond bekleden met dit materiaal. Als laatste zien we het terug in vooral meubilair, accessoires en zelfs verlichting. Kortom, de beste plek waar je kurk kunt shoppen is PuurKurk.

BRONNEN

Foto’s: 1; Project van PuurKurk, 2; samples van Puurkurk.