DUURZAME PLANTEN MET SPRINKLR

line
SPRINKLR

Je huis verduurzamen doe je natuurlijk met binnenplanten. Maar wist jij dat de meeste kamerplanten volgespoten zijn met gif? Zulke planten wil je dus helemaal niet in je interieur hebben. Gelukkig brengt SPRINKLR daar verandering in!

Iedere week licht LYNNTERIEUR een nieuw interieurmerk uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

OVER HET MERK

De kans is groot dat je denkt helemaal ‘groen’ te zijn wegens een grote aankoop in kamerplanten. Helaas zijn veel planten in tuincentra of bouwmarkten volgespoten met gif, waardoor het een slechte invloed heeft op zowel onze gezondheid als het milieu. 

Sprinklr wil daarom steden vergroenen met gifvrije planten, mensen weer in contact brengen met natuur, en de teeltsector een schop onder de kont geven (want daar wordt nog best wat gif gebruikt). Sprinklr bezorgt het groenste groen!

EEN PERSOONLIJKE PLANTENCOACH

Oprichtster Suzanne van Straaten kon het niet langer aanzien. Met haar crowdfunding campagne in 2016 opperde ze dan ook het originele idee van een seizoensbox vol duurzaam gekweekte planten met een persoonlijke plantencoach via de zogenoemde Sprinkr-app.

Voor haar doel ging ze op zoek naar plantenkwekers die zowel biologisch als energiebesparend werken. En met succes! De crowdfunding campagne is inmiddels dikke business. Sprinklr is verkrijgbaar voor zowel iOS als Android. Maar dat is nog niet alles. SPRINKL is inmiddels een fysieke werkelijkheid. Met maar liefst 20.000 seizoensboxen worden liters regenwater nu alleen al beter afgevoerd. Dankzij dit grote succes hopen we natuurlijk ook op een flinke verbetering in de luchtkwaliteit in zowel stad- als platteland. Een droom die volgens Suzanne nog wel eens werkelijkheid kan worden.

ALLES PUUR NATUUR

De missie van Sprinklr is eigenlijk simpel. Bij hun koop je enkel duurzaam groen. Want helaas zijn (nog) lang niet alle planten puur natuur. Dit komt door het feit dat de kweek van planten een echte industrie omvat. Door te kiezen voor kamerplantenkwekers die voorlopers zijn op het gebied van preventieve biologische bestrijding, hoopt Sprinklr het tij te keren op het gebied van duurzaamheid.

Hoewel Nederland ’s werelds kamerplantenleverancier is, bestaan er echter maar drie biologische kwekers voor binnenplanten. Het gaat hier slechts om één sansevieria, – orchideeën en Klein Mexico-kweker, waar hun vetplanten van de selectie 100% Bio Trio vandaan komen. Andere kamerplanten komen zoveel mogelijk van kwekers die Sprinklr kent en die dus voorlopers zijn op het gebied van biologische bestrijding, zoals VDE Plants en Smit Kwekerijen. 

Bij SPRINKLR kun je terecht voor allerlei soorten (binnen)planten. Je hebt er ‘Kleintjes (<25cm), ‘Middelmaten (25-50cm), ‘Flinkerds’ (50-75cm) en ‘Joekels’ (>75cm). Op zoek naar een plant voor in de schaduw? Geen probleem. Bij SPRINKLR heb je de mooiste en meer duurzame planten van Nederland. LYNN weet waar ze vervolgens het groen in huis haalt!