DUURZAAM INTERIEURMERK ZOOI ACCESSOIRES

line
Zooi interieur

Jaarlijks wordt er meer dan duizend ton weggegooid aan afval. Wat zonde! Hoe mooi zou het zijn als je dit afval kan gebruiken voor nieuwe producten? Dat is precies wat het merk ZOOI doet. Hun doel: sfeer creëren op een duurzame manier door middel van circulaire accessoires, verlichting en andere objecten. LYNN nam daarom een kijkje achter de schermen.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurmerk uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

OVER HET MERK

Hoewel het bedrijf nog maar sinds 2017 bestaat, heeft het in een korte tijd heel wat bereikt. Zooi is in het leven geroepen door twee missies, namelijk het reduceren van afval en het mooier maken van iedere inrichting. Zooi is duurzaam Dutch Design dat goed is voor het milieu!

Het 100% Nederlandse merk Zooi timmert hard aan de weg om succesvol te worden. Hun wens is de markt veroveren met fraaie ecologische spullen. Deze producten hebben echter allemaal een bijzonder verhaal: ze ontstaan namelijk uit afval. Toch stinken ze niet ;). Bovenal bestaat het assortiment voornamelijk uit esthetisch functionele en duurzame ontwerpen.

Houtrestanten, zaagafval en stofresten uit de fabriek worden daarom zoveel mogelijk gerecycled. Upcyclen (hergebruiken van materiaal door er iets met meer ‘waarde’ van te maken) gebeurde tot nu toe niet. Daar is dus met de komst van ZOOI verandering in gekomen!

STIJLVOL CIRCULAIR

Alle producten worden in Nederland ontworpen en geproduceerd. Zo hoef je je niet druk te maken om jouw ecologische voetafdruk. Door middel van een circulaire werkwijze draagt ZOOI ook nog eens bij aan een duurzame vorm van interieur design. En gelukkig gebeurt dat met stijl!

”Een mooie accessoire is zelden circulair en circulaire accessoires zijn niet per definitie mooi. Daar brengen wij verandering in”

-Oprichtster van Zooi Susan Kokke

Mooie spullen van restmateriaal, daar word ik echt blij van,”  geeft Susan Kokke van Zooi aan. “Dit materiaal is namelijk een prima basis voor kleine, tijdloze woonaccessoires. Leuke woonaccessoires zijn er genoeg, toch kom ik maar zelden circulaire producten tegen. En vind ik ze wel, dan zijn ze vaak niet zo mooi.” Daar brengt ZOOI dus wel degelijk verandering in.

De wens van Kokke: zoveel mogelijk bewustwording voor onze planeet. En tegelijkertijd een fijne sfeer kunnen creëren voor elk interieur. Kortom, ZOOI is mooi spul van oude zooi. Neem ook eens een kijkje in het assortiment van oud restmateriaal op zooi.nl.