FABRIKOOS DUURZAAM DESIGN VOOR RUIMTEN

line
FABRIKOOS PRODUCEERT DUURZAME MEUBELS EN OBJECTEN

Fabrikoos is misschien wel het duurzaamste alternatief voor massaproductie. Deze ontwerpstudio maakt digitaal geproduceerde meubels en interieur objecten met duurzaam materiaal. Slim geproduceerde meubels uit bio-based plaatmaterialen, die zonder lijm en schroeven in elkaar worden gezet.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurmerk uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

OVER FABRIKOOS

Fabrikoos vinden we in hartje Delft. De oprichters hebben zich gespecialiseerd in de digitale productie van kwalitatief hoogwaardig meubilair, waarbij het gehele proces van ontwerp tot eindproduct plaatsvindt onder de vleugels van Fabrikoos. Met een flinke dosis Hollands vakmanschap

Door productie in eigen handen te houden is er weer controle op het eindproduct. Bovendien verliest het bedrijf geen waardevolle kennis, ervaring en innovatie. En is er weer sprake van een kwalitatief eindproduct. Door deze werkwijze te hanteren, kan het bedrijf concurreren met massaproducenten uit goedkopere landen.

RENAISSANCE VAN DE MAAKINDUSTRIE

Fabrikoos gelooft in een renaissance van de Europese maakindustrie. Het bedrijf voorspelt immers dat de gangbare massaproductie uiteindelijk wordt vervangen door Europese ambachtelijke productie. Ambacht en industriële productie worden op deze manier prachtig gecombineerd onder de term digitaal vakmanschap. En daar heeft Fabrikoos een gat in de markt gevonden!

”Digitale productietechnieken zoals 3D printen en CNC frezen zijn in staat een digitaal ontwerp direct fysiek te maken. Hiermee kan de Europese maakindustrie weer concurrerend worden met uitbestede massaproductie. Er wordt zelfs een 4e Industriële Revolutie voorspeld rondom digitale productietechnieken”.

-Aldus een woordvoerder van Fabrikoos.

DUURZAAMHEID VOOROP

De ontwerpstudio hanteert overigens een prachtige werkwijze dat bijdraagt aan circulair design. Zelf ziet het bedrijf zich als een state-of-the-art digitale productie. Maar wat wil dit precies zeggen? Een Fabrikoos interieurproduct is helemaal geproduceerd volgens slimme richtlijnen. Controle, meetbaarheid en voorspelbaarheid zijn immers digitaal altijd beter te handhaven. Met behulp van slimme engineering worden bouwtijden en faalkosten minimaal gereduceerd.

Daarnaast combineert het bedrijf ‘Mass-Production’ met ‘Mass-Costomization’. Dit wil zegen dat door middel van de digitalisering eenvoudig op-maat gemaakte producten te maken zijn uit circulair materiaal. Het maakt de computer immers niet uit of er één of duizend diverse onderdelen worden geproduceerd. Zo worden alle projecten gemaakt uit de meeste duurzame en bio-based plaatmaterialen. Het resultaat mag er dan ook wezen. Een variëteit aan ontwerpen, geassembleerd zonder spijker, schroef of lijn dankzij de precisie van de gebruikte productietechniek: een pure en functionele esthetiek. 100% made in Holland!

WAT VALT ER TE SHOPPEN?

Alle onderstaande artikelen zijn verkrijgbaar bij Cantor Circulair, de dealer van Fabrikoos zijn producten.

STOEL SOOF: Wat een stijlvolle stoel! LYNN is er helemaal gek op. Soof nodigt uit door haar comfortabel ogend zitvlak. De verschillende hoeken in de constructie maken Soof tot een comfortabele fauteuil die, bekleed met vilt warmte en comfort uitstraalt. De expressieve verbinding van de tegels aan de constructie zorgt voor een prachtig contrast tussen het kleurrijke vilt en de gelaagdheid van het multiplex.

ZITMEUBEL KRUK: Wie zit er nou liever niet op een heerlijke kruk? Met dit duurzame krukje ben je overigens verzekerd van een goede plek in een mooi interieur. Zo wordt de kruk vervaardigt uit o.a. ECOboard DECO. Dit zijn 100% milieuvriendelijke vezelplaten en volledig formaldehyde vrij. De gebruikte vezels zijn afkomstig van landbouwoverschotten en de platen zijn 100% recyclebaar, waardoor meerdere productiecycli mogelijk worden. Mede hierdoor heeft ECOboards een negatieve carbon footprint.

TAFEL PLAAT: Deze fraaie tafel is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Ook hier bestaat het object wederom uit het materiaal ECOboard DECO. Dit milieuvriendelijke materiaal is een geweldige optie als je het LYNN vraagt.

BRONNEN

Inleidingsfoto: Kruk Valchromat, Fabrikoos.