DUURZAME GEUR IN HUIS MET BRANDT KAARSEN

line
Duurzame Brandt Kaarsen

Een interieur zonder sfeervol kaarslicht bestaat natuurlijk niet. Helaas zijn de meeste kaarsen gemaakt uit milieuvervuilende en dieronvriendelijke ingrediënten. Gelukkig brengt het kaarsenmerk ‘Brandt Kaarsen’ wat licht in de duisternis. Vanaf nu kunnen alle kaarsjes weer aan zonder schuldgevoel! 

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurmerk uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

BRANDT IN HAAR EIGEN LICHT

Brandt is een fijn kaarsenmerk dat LYNN graag terugziet in ieder interieur. Maar liefst vijftienduizend kaarsen vliegen er al jaarlijks over de toonbank.  Deze heerlijke, geparfumeerde met de hand gegoten sojakaarsen worden helemaal in eigen land geproduceerd door oprichtster Giselle Habraken. Brandt Kaarsen produceert enkel ambachtelijke kaarsen met lonten van biologisch katoen. Daarnaast gebruikt ze de beste natuurlijke oliën en milieu-verantwoorde verpakkingen. De kaarsen zijn overigens helemaal vegan, want ze bevatten 100% duurzame sojawas die afkomstig is uit kleine boerderijen. 

Giselle werd verliefd op het kaarsenambacht en ging in de leer bij een Amerikaans kaarsenmeester in New York. Pas na anderhalf jaar richtte ze haar eigen bedrijfje op. Dat was niet altijd even makkelijk: “Ik nam mij voor zoveel kaarsen te maken totdat ze niet meer in mijn woonkamer zouden passen. Dan moest ik ze wel verkopen.” Toch wist ze van het label al snel een succes te maken. Met een eigen webshop en maar liefst 120 verkooppunten staat Habraken hoogstwaarschijnlijk een prachtige toekomst tegemoet.

LUXE GEURKAARSENCOLLECTIE

Aloë vera, kamperfoelie, jasmijn en lavendel zijn een paar voorbeelden uit haar geurige assortiment. “Ik ben geen fan van die complexe geuren, het moet een beetje herkenbaar zijn.” Luxe kaarsen zijn het wel, want bepaald goedkoop zijn ze niet. Zo is het goedkoopste product € 14,50 en de duurste € 24,50. Kaarsen uit reguliere winkels zijn al te koop vanaf een euro. Maar wegen die op tegen de milieuvervuilende en dieronvriendelijke aspecten? LYNN denkt van niet.

”Benieuwd naar nieuwe geuren.”

In 2016 is Brandt begonnen met de Apotheek Collectie. De eerste 4 kaarsen uit deze collectie waren simpel, toegankelijk en herkenbaar. Zowel qua geurkeuze als qua ontwerp. Dat heeft voor een mooie bloemige en fruitige fundering gezorgd. Brandt kaarsen getuigen van puurheid, onschuld en lokale heldendaad. Het zijn gewoonweg kaarsen uit plantaardige en hernieuwbare ingrediënten. De stijl is geïnspireerd op de vintage apotheek uit de 19eeeuw.

De Brandt collectie daarna, de Houtcollectie, werd zo gemaakt dat hij wel simpel zou zijn in design maar gecompliceerder is geur. De Seizoenscollectie kaarsen daarentegen zijn elegant en sierlijk ontworpen in het glas, gecompliceerd en verrassend qua geur maar komen in een simpel en strak doosje. Het is fantastisch om creatieve ideeën te kunnen toepassen in de collecties, er zijn zoveel moois te bedenken, zoveel interessante stijlen en combinaties. Brandt kaarsen passen daarom in ieder interieur. Van klassiek tot landelijk en van modern tot aan design; een Brandt kaars is er voor iedereen! 

BRONNEN

Inleidingsfoto: Fotografie door Fanny Haag, Brandt Kaarsen.