DE GROENE KOERS VAN LIMITED EDITION

line
Duurzaamheid achter het label Limited Ediiton

Limited Edition hebben maar één blik nodig om de aandacht te trekken. Geen enkel ander designmerk is koploper op het gebied van urenlang intensief handwerk. Ontdek de verrassende wereld van 100% Belgisch, eeuwenoud vakmanschap en onderscheidend design. Maar ook staat dit label bekend om zijn duurzame koers die heel wat belooft. Laten we gaan kijken.

NATUURLIJKE MATERIALEN VOOROP

Het Belgische kledenmerk Limited Edition creëert 100% op maat gemaakte tapijten met een kenmerkende twist. Het was het eerste bedrijf dat een duurzaam en gerecycled buitentapijt produceerde, genaamd Poolside. Limited Edition streeft ernaar om te werken met niet-kunstmatige materialen, zoals 100% Nieuw-Zeelandse wol, linnen en zijde. Daarnaast koopt en evalueert het designmerk hun stoffen op duurzame eigenschappen. Het is constant op zoek om eco-vezels aan hun collectie toe te voegen, zoals ECONYL en zeewier, die beide binnenkort aan hun materiaalbibliotheek zullen worden toegevoegd.

Limited Edition werkte recentelijk samen met ontwerper Michael Young voor een nieuw materiaal, namelijk Marine Silk. Dit is een natuurlijk en duurzaam weefsel met een zijdeachtige uitstraling, dat wordt gemaakt van zeewier. Het is een vlekbestendig en zeer resistent materiaal. De eerste collectie heet Paralell Brain en heeft zwierige lijnen die doen denken aan, de naam zegt het al, het brein.

“Langzaam, duurzaam en stijlvol: we zijn ervan overtuigd dat gevoel voor design hand in hand kan gaan met respect voor het milieu.”

MILIEUVRIENDELIJKE PRODUCTIEWIJZE

Om overproductie te voorkomen, produceert het label enkel op aanvraag. Op deze manier gaat het afval tegen. Deze aanpak stelt hun in staat hoge kwaliteitsgaranties te bieden voor hun klanten en hun prestaties als duurzame fabrikant te verbeteren. Van ververij tot fabriek, al de fabrieken van dit label zijn uitgerust met fotovoltaïsche zonnepanelen die zonlicht omzetten in elektriciteit. De 2550 panelen bezorgen hun energie voor minstens 7 maanden per jaar. Waar mogelijk hergebruikt Limited Edition ook hun bronnen en grondstoffen. Bovendien door het water te decanteren en te oxigeneren, is het mogelijk water te hergebruiken. Bovendien zijn de fabrieksgebouwen goed geïsoleerd en voorzien van warmtepompen om te koelen en te verwarmen.

Tot slot zegt het merk te creëren, ontwerpen en produceren in België. Zo slaagt het erin hun CO2-uitstoot te verminderen. Ook de verfmolen en wolspinnerij dragen daartoe bij, aangezien deze zich dicht bij hun hoofdkantoor bevinden. Ben je ook nieuwsgierig geworden naar dit designmerk? Maar weet je niet zo goed welk vloerkleed past in jouw interieur? Twijfel dan niet om contact op te nemen met LYNN voor een duurzaam en origineel interieurontwerp. Tot snel!

BRONNEN

Foto’s: Parallel Brain By Limited Edition.