De beste vintage eyecatchers shop je hier

line
Duurzaam interieur met vintage vondsten

Vintage. We willen tegenwoordig allemaal vintage. Want, wat is er nou leuker dan een huis vol eigenaardigheden en fraaie snuisterijen? Vintage treasures weet als geen ander wat de term vintage inhoudt. Deze unieke (online) marktplaats is gespecialiseerd in de meest onderscheidende Treasures en Eyecatchers.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurmerk uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

DE WERELD VAN VINTAGE TREASURES

Op Marktplaats en kringloopwinkels scoor je toffe en betaalbare items. Maar, wist je dat op Instagram ook een levendige handel plaatsvindt in de mooiste kringloopvondsten? Deze Alkmaarders verkopen via Instagram de leukste woonspulletjes, kleding en sieraden die zij in kringlopen scoorden. Vintage Treasures is een account dat je wel moet volgen, want het is de Marktplaats om je vintage schatten te kopen of verkopen!

Vintage Treasures hun foto’s zien eruit als een woonmagazine. Je kunt er terecht voor marmeren eettafels, prachtige bijzettafels, sfeervolle verlichting, gouden accessoires, noem het maar op. Alles wat een droominterieur nodig heeft, kun je er vinden. Het is dus niet gek als je er helemaal hebberig van wordt. Zit er iets tussen dat je wilt scoren? Plaats dan snel een reactie met de tekst ‘Verkocht’ of stuur een DM.

GROEN DOEN

Maar wat maakt dit bedrijf eigenlijk zo duurzaam? Vintage Treasures is een van die shops die globaal meewerkt aan het ontstaan van een groen interieur. Dit wil zeggen dat het zich focust op de consumptie van gerecyclede producten voor onze inrichting, door middel van vintage. Dit soort artikelen worden gerecycled, upcycled en hergebruikt. Ze zijn meestal goed gemaakt en gebouwd voor een lang leven, ideaal om door te geven aan de volgende generatie in plaats van het weg te gooien.

Vintage is gewoonweg een chique woord voor tweedehands, dat meestal wordt gebruikt voor authentiek design van minimaal 30 jaar oud en meestal uit de vijftiger, zestiger, zeventiger en begin jaren tachtig stammen. Vintage is echter niet dezelfde term als retro, want bij deze laatste gaat het om design dat lijkt op artikelen uit dezelfde periode maar opnieuw zijn geproduceerd. Retro design is dus niet per se duurzaam. Ben je nou dol op de producten van Vintage Treasures, maar weet je nog niet goed hoe je deze stukken moet combineren? Neem dan contact op met LYNN voor een origineel en passend interieuradvies- of ontwerp.

BRONNEN

Foto’s: Indian Summer by Vintage Treasures.