DAM: brengt de Portugese geest in huis

line
Duurzaam meubilair

Het leven is simpelweg te kort om je tijd te verspillen aan saaie wegwerpproducten. Wordt het niet eens tijd om terug te gaan naar natuurlijk handgemaakte producten met een uniek verhaal? Neem eens een voorbeeld aan DAM: het Portugese label dat ambacht, design en meubilair onder één dak bij elkaar brengt. Speciaal in het leven geroepen voor de consument met een milieuvriendelijk bewustzijn en een zuiderlijk hart.

Iedere week licht LYNN een nieuw interieurproduct uit in het kader van duurzaamheid. Heb jij ook interesse om in een artikel te staan? Klik dan hier voor meer informatie.

DE OOGST VAN SAMENWERKING

De Zuid-Europese ontwerpstudio DAM gebruikt de alledaags cultuur van Portugal ter inspiratie voor haar collecties. Dit geweldige label schommelt tussen traditie en moderniteit en maakt meubels die een beroep doen op emoties en eenvoud. De onderdelen gemaakt door DAM zijn het harmonieuze resultaat van de samenwerking tussen ontwerpers en ambachtslieden. Bovendien zijn ze handgemaakt en hebben tot doel de Portugese identiteit te promoten. En dat maakt dit merk zo leuk.

Alle DAM producten zijn gemaakt van uitstekende materialen en hebben een tijdloos, esthetisch en emotioneel karakter die dient om te voldoen aan de steeds veranderende smaken. Dit verlicht de druk op het milieu en moedigt de gebruiker aan om het product een leven lang te bewaren. Verder werkt het label graag met natuurlijke materialen en selecteert het ze met de grootste zorg, waarbij de prioriteit wordt gegeven aan materialen die de Portugese cultuur het beste vertegenwoordigt. Van FSC-gecertificeerd massief hout en kurk tot gecertificeerde stoffen. Van marmer tot hennep, rijststro en grienden. Bovendien maakt al zijn producten op bestelling, wat betekent dat het alleen het materiaal en de energie gebruikt die nodig is om bestellingen uit te voeren.

TRADITIE VERSUS INNOVATIE

Elk DAM-stuk wordt geproduceerd in het noorden van Portugal, het gebied van het land met het grootste potentieel in de meubelsector. Hier gaat de productiebewaking gepaard met zorg en precisie en dit wordt duidelijk aangetoond in elk meubel dat de fabriek verlaat. Er is geen machine die de hand of het oog echt kan vervangen, dus DAM garandeert de toewijding aan hoogwaardige materialen, technologie en vakmanschap. Het resultaat? Prachtige meubelcollecties bestemd voor het groene interieur.

Zo is de Dina-stoel de uitkomst van hard werk van degenen die het land van het oudste wijngebied ter wereld hebben getemd – de Douro-vallei in Portugal. De structuur van het massieve hout is een verwijzing naar de delicate contouren van de hellingen. De zitting is geïnspireerd op de wijn en druiven van de bekende Porto-wijn. De kruk Pipo verwijst naar het traditionele houten wijnvat dat wordt gebruikt voor het transport en de opslag van de wijn. En Sara, de hanglamp, is het voortvloeisel uit de vrouw met de strohoed, typisch voor de Portugese regio, Baixo Minho. Ben je nou ook helemaal in de ban van dit interieurmerk, maar weet je niet zo goed of de stukken in jouw interieur passen? Neem dan gewoon contact op met LYNN Ze helpt je graag verder op weg met een vrijblijvend interieuradvies dat helemaal bij jou past. 

BRONNEN

Foto’s: Pipo by DAM.